Някои от най-големите британски производители отправиха последен апел към законодателите

...
Някои от най-големите британски производители отправиха последен апел към законодателите
Коментари Харесай

Британският бизнес: Не допускайте Брекзит без сделка

Някои от най-големите английски производители насочиха финален зов към законодателите в Кралството за отбягване на излизането от Европейския съюз без договорка, като предизвестиха за индустриални проблеми и прекратяване на част от дейностите им поради политическите неуредици, оказващи отрицателно въздействие на бизнеса им, оповестява Bloomberg.

Производителят на първокласни коли Rolls-Royce уточни, че рискува да затвори фабриката си в южната част на Англия, в случай че единствено един от нужните индустриални съставни елементи остане неналичен поради забавяния за гранични инспекции след Брекзит.

Несигурността по какъв начин ще протече излизането се оказва "наистина непоносима " и за американския производител на самолети и авиационна техника Airbus SE, който създава всичките си самолетни крила във Англия, като невъзможността за бъдещи проекти и подготовки към този момент стартира да коства милиони, уточни основният изпълнителен шеф на компанията Том Ендерс в сряда.

С оставащи по-малко от 78 дни до раздялата сред Англия и Европейски Съюз, политическата неустановеност стартира от ден на ден да вреди на фирмите, които разчитат на непрекъснатите потоци на артикули и непоклатимост, с цел да вършат вложенията си.

"Моят зов към взимащите решения в Лондон: Независимо дали смятате, че Брекзит е потребен за Англия, или не - спрете разногласията, позволявайки естественото излизане на Кралството и намерете съглашение с Брюксел по въпроса ", уточни Ендерс по време на свое изявление в Лондон, на което присъстваше и английският министър на финансите Филип Хамънд.

Следващата седмица следва английският парламент да гласоподава постигнатото съглашение на премиера Тереза Мей с европейските водачи. Очакванията към момента са най-вече ратификацията му да не стане факт, което изостря опцията от протичането на Брекзит без договорка.

Използваните 32 хиляди елементи от Rolls-Royce за производството на колите на компанията идват от над 600 интернационалните снабдители, а единствено 8% от тях се създават в Кралството. Това изисква към 35 дни пътешестване на камионите през Ламанша, а с митническата обработка на една поръчка, сглобяването на един автомобил лишава към 800 часа. Други автомобилни производители като Jaguar Land Rover предизвестиха, че десетки хиляди работни места във Англия ще бъдат застрашени при положение на овакантяване на Европейски Съюз без договорка.

Независимо от събитията Rolls-Royce изключва опцията за пренасяне на производството от фабриката си Googwood наоколо до южния бряг, уточни изпълнителният шеф на компанията Торстен Мюлер-Отвос.

"Това е невероятно ", означи той, добавяйки, че Rolls-Royce е ангажирана с Англия и че една трета от клиентите ѝ пътуват до Goodwood, с цел да "се срещнат с инженери и дизайнери, да уточнят фантазията си и да видят по какъв начин се създават нещата ".

За Airbus местенето на производството отвън Кралството също е изпълнен с провокации развой. Самолетните крила са едни от най-сложните съставни елементи, а фабриките във Англия са посветили десетки години на построяването им и разполагат с скъпа експертиза за производството. В същото време компанията също разчита доста на отворените граници за логистичната активност.

Ендерс, прям критик на проекта на Англия да напусне Европейски Съюз, се въздържа от коментар на проекта на Мей, като уточни, че чака гласуването на Народното събрание през идната седмица.

Хамънд също го поддържа, обявявайки, че съгласно него напускането без договорка ще опонира на английския интерес.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР