Някои от най-големите американски банки като Wells Fargo, Citigroup и

...
Някои от най-големите американски банки като Wells Fargo, Citigroup и
Коментари Харесай

Най-големите банки на САЩ са закрили 300 клона

Някои от най-големите американски банки като Wells Fargo, Citigroup и JPMorgan Chase от началото на тази година са закрили към 300 от филиалите си, оповестява вестник „ Файненшъл Таймс”, представен от БГНЕС.

По информация на изданието, Wells Fargo, която има най-вече клонове в Съединени американски щати, е протекция 154 от тях, което съставлява 3% от банковата мрежа. Съкратени са и 6% от чиновниците на банката. „ Нашите клиенти употребяват все по-често цифрови услуги”, е декларирал финансовият шеф Майкъл Сантомасимо.

Това, както и други промени са довели до смяна в режима на работа на филиалите на Wells Fargo, цитира вестникът думите му. Citigroup е съкратила с 4% филиалите си по света. Затворени са клоновете на банката в Съединени американски щати, Мексико и в страните от Азия. JPMorgan Chase е затворила 40 филиала (1% от банковата си мрежа). Въпреки че посещаемостта в клоновете през последните 10 години внезапно е намаляла, банките са на мнение, че съществуването на офиси е значимо за привличане на клиенти.

„ Разликата се състои в това, че благодарение на цифровите технологии в този момент можем да излезем на нови пазари с по-малко на брой филиали, в сравнение с преди 5 или 10 години, и да обслужваме толкоз клиенти, в случай че не и повече”, акцентират от JPMorgan Chase. Изданието напомня, че анализаторите от дълго време предвиждат, че онлайн банкирането и мобилните приложения в последна сметка ще доведат до редуциране на банковите клонове и на работните места. Пандемията от ковид единствено форсира въвеждането на цифрови технологии. Дори клиенти, които до момента се въздържаха да употребяват банковите приложения за огромни транзакции или подаване на молба за ипотека, към този момент са принудени да преминат на цифровите платформи поради действието на ограничаващите ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР