Някои от нашите политици искат да кадруват, искат на местата,

...
Някои от нашите политици искат да кадруват, искат на местата,
Коментари Харесай

Рашков: Политици искат да кадруват в МВР


Някои от нашите политици желаят да кадруват, желаят на местата, от които са определени, да се назначават техни симпатизанти. Това разгласи по време на обществения си доклад вътрешният министър Бойко Рашков.

„ Държавата има потребности и единствено те би трябвало да са на нашето внимание “, акцентира той.

По думите му след оповестението на готвените структурни промени в системата на ведомството поради натовареността и демографските промени са последвали „ голям брой отзиви от разнообразни общински препоръки, които не са съгласни в обитаемото място да пипаме каквото и да е във връзка с полицейската конструкция “.

Политиците са привикнали да печелят избори с куфарчета

Рашков призна, че Министерство на вътрешните работи не е съумяло да обезпечи 100% почтени избори през 2021 година: „ Ние сме си създали нашия разбор – отбелязали сме къде се появяват политически партии, които нямат натурален електорат (…) Може би не са ни стигнали силите на всички места да можем да противодействаме интензивно “.

В същото време вътрешният министър акцентира, че има забележителен растеж на следствията за престъпен избор.

„ Нашите политици явно в годините обратно, когато след всеки избор един излизаше да каже „ Пак ги бих “, бяха дотам привикнали с тази политическа корупция, да разнасят куфарчета с пари, да заплащат всеки един глас и да печелят по този непочтен метод, че реакцията на Министерството на вътрешните работи предходната година ги изненада (…) по тази причина мога да кажа напълно умерено, че ние не се затруднявахме изключително да събираме данни за осъществени закононарушения “, означи Рашков.

Той добави, че нормално случаите са свързани с партии с огромни дотации: „ Повече от тясно е, че една новопоявила се партия на политическия хоризонт надали има такива финансови средства като ГЕРБ и Движение за права и свободи, да вземем за пример (…) На изборите през предходната година откривахме най-често такива закононарушения, които са осъществявани в интерес на тези две политически партии “.

„ Службите на Министерство на вътрешните работи ще работят за тяхното откриване и наблягам дебело, без да се тормозят коя е политическата партия, която разнася куфарчета из страната и купува гласовете на бедните български гласоподаватели “, безапелационен беше Бойко Рашков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР