Някои от нас са родени с по-бърз метаболизъм, а други

...
Някои от нас са родени с по-бърз метаболизъм, а други
Коментари Харесай

Как да ускорим своя метаболизъм?

Някои от нас са родени с по-бърз метаболизъм, а други – с по-бавен. Но можем да направляваме някои фактори и да подобрим нещата. Ще разберем как от нашия гост-автор Страхил Иванов, който е оказал помощ на хиляди хора да трансформират живота си посредством по-добро хранене и тренировки.  

Метаболизмът съставлява представлява съвкупността от всички биохимични реакции, които протичат в нашия организъм и които дават отговор за това дали признатата посредством храната сила (калории) ще бъде съхранена (анаболизъм) или освободена (катаболизъм). Тези химични реакции поддържат тялото витално и функциониращо. Често пъти свързваме метаболизма с изгорените калории, ефикасна детоксикация и загубата на непотребни килограми. Това е по този начин – колкото по-бърз е твоят метаболизъм, толкоз повече калории губиш, даже стоешком на едно място. Освен това положителният метаболизъм те зарежда с сила и позитивни страсти.

1. Замени слънчогледовото олио с кокосово

Кокосовото масло усилва метаболизма до 12%, за сметка на елементарното олио, което стига едвам до 4%. Кокосовото масло може да ти помогне още с изгарянето на калории, отстраняването на нездравословни микроорганизми и да те накара да се почувстваш заситен. Общо взето е по-полезно. Повишава равнищата на положителния, защищава косата, кожата и поддържа устната хигиена. Кокосовото масло усилва както метаболизма, по този начин и работата на мозъка. Препоръчва се на хора с Алцхаймер.

2. Пий кафе

Проучванията демонстрират, че кофеинът в кафето може да форсира метаболизма с 3 до 11%, като работи върху централната ти нервна система. Подобно на зеления чай, той също е подобаващ при. Но по този начин, както проучванията демонстрират, че въздейства на метаболизма, по този начин и спорят между тях за успеваемостта му по отношение на другите типове телосложение.

3. Наспи се добре

Липсата на сън води до увеличението на напрежението и риска от затлъстяване. Мозъкът не получава нужната отмора, от което и останалите органи не съумяват да си свършат работата. Нивата на кръвна захар се покачват и това води до риск от поява на диабет вид 2, обостряне на глада и редица други проблеми. За да подобриш съня си, създай си режим, избягвай да стоиш на ярко и да се взираш в екрана на телефона преди да заспиш. Осигури си най-малко 7– 8 часа здравословен сън на нощ.

4. Яж люто

Лютата чушка съдържа капсаицин – вещество, което подтиква метаболизма. Не всички понасят люто, само че една щипка е задоволителна да изгори 10 спомагателни калории. За шест години и половина ще загубиш половин кг от тежестта си. Това може да звучи доста малко, само че в композиция с други способи, резултатът ще се ускори. Гледай на него като на прелестен бонус в дълготраен проект.

5. Пий зелен чай

Зеленият и някои други типове чай също могат да покачат метаболизма с до 5%. Те трансформират някои от мазнините в тялото ти в свободни мастни киселини, което покачва изгарянето им с до 17%. Тези чайове са подобаващи и за поддържане на тежестта, предотвратяване на сърцето и възстановяване равнищата на захар в кръвта. Особеното при тях е, че не работят на всеки. 

    И още...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР