Някои от нас може би все още помнят предаването Robowars,

...
Някои от нас може би все още помнят предаването Robowars,
Коментари Харесай

DJI пуска танк, който можем да програмираме сами

Някои от нас може би към момента помнят предаването Robowars, което някои кабеларки излъчваха преди време и представляваше борба в сцена с трудности сред самоделно направени роботи.

В Китай от известно време има сходно съревнование, носещо името RoboMasters, дело на производителя на дронове DJI.

С изключителна приятност през вчерашния ден научихме, че DJI има намерение да удостои и остатъка от света с опцията да има, сглобява и програмира личен биткаджийски робот в лицето на дребния танк на име RoboMaster S1.

Намерението на DJI е да разпространява джаджата сред децата в западния свят, само че няма по какъв начин да отречем, че танкът е много атрактивен и за по-възрастните почитатели на роботи.

RoboMaster S1 е оборудван с най-различни технологии, може да разпознава звуци и жестове, и даже умее да разучава и запомня околната среда.

Всичко това се случва чрез 31 датчици и камери с 360 градуса на снимане.

Идеята е, че можем, даже без да сме програмисти, напълно да програмираме какво може и не може да прави RoboMaster S1, което е много готино, в случай че желаеме детето ни да стартира да схваща от шифроване на по-ранна възраст.

Танкът идва изцяло раздрънкан и от нас зависи по какъв начин ще го сглобим. В комплекта има отдалечено и пакет със " снаряди ", направени от пяна, тъй като въпреки всичко приказваме за танк и би било неуместно да не можем да стреляме с него.

Цената на RoboMaster S1 е 499 $ и предусещаме, че ще откри мястото си под много елхи тази Коледа. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР