Някои от нас може би все още помнят предаването Robowars,

Някои от нас може би все още помнят предаването Robowars, ...

DJI пуска танк, който можем да програмираме сами.


Някои от нас може би все още помнят предаването Robowars, което някои кабеларки излъчваха преди време и представляваше битка в арена с препятствия между самоделно направени роботи.

В Китай от известно време има подобно състезание, носещо името RoboMasters, дело на производителя на дронове DJI.

С изключителна наслада вчера научихме, че DJI възнамерява да удостои и остатъка от света с възможността да притежава, сглобява и програмира собствен биткаджийски робот в лицето на малкия танк на име RoboMaster S1.
Снимка 428563

Намерението на DJI е да популяризира джаджата между децата в западния свят, но няма как да отречем, че танкът е доста атрактивен и за по-възрастните фенове на роботи.

RoboMaster S1 е оборудван с най-различни технологии, може да разпознава звуци и жестове, и дори умее да разучава и запомня околната среда.
Снимка 428565

Всичко това се случва посредством 31 сензори и камери с 360 градуса на заснемане.

Идеята е, че можем, дори без да сме програмисти, изцяло да програмираме какво може и не може да прави RoboMaster S1, което е доста готино, ако искаме детето ни да започне да разбира от кодиране на по-ранна възраст.
Снимка 428564

Танкът идва напълно разглобен и от нас зависи как ще го сглобим. В комплекта има дистанционно и пакет със "снаряди", направени от пяна, защото все пак говорим за танк и би било нелепо да не можем да стреляме с него.

Цената на RoboMaster S1 е 499 долара и предусещаме, че ще намери мястото си под доста елхи тази Коледа.

Източник: lifestyle.bg