Някои от известно време пророкуват евентуалната смърт на руут процесите

...
Някои от известно време пророкуват евентуалната смърт на руут процесите
Коментари Харесай

Chainfire спира всичките си руут приложения за Android

Някои от известно време пророкуват възможната гибел на руут процесите за Android. Ако е правилно, това е доста мудна гибел. Макар че най-вероятно в никакъв случай няма да изчезне, развиването на руут практиките обаче може да се забави много. Особено, когато някои от главните разработчици в общността стартират да се отхвърлят.
Най-новият, а може би и най-големият, удар идва от известният Chainfire . След като се отдръпна от дейното развиване на руутването през предходната година, той към този момент слага цялостна спирачка и на самите приложения.

Очакваше се това в действителност да стане, откакто Chainfire го загатна още предишния октомври. Тогава той остави вратата отворена за вероятно връщане някой ден. Сега той обаче затваря тази врата, обяснявайки, че до момента в който към момента има проекти за тези приложения, към този момент няма време да ги актуализира. С други думи, те са на практика мъртви , даже в случай че към момента могат да се употребяват през днешния ден.

Най-голямата рекламация на Chainfire за популярност е SuperSU – известното руут приложение за Android. Той също по този начин има доста руут приложения в Гугъл Play , както и в XDA и други източници. Разработчикът споделя, че някои от тях ще бъдат обновени, само че други може да изчезнат изцяло.

Това обаче не се отнася единствено до руут приложенията. Chainfire също се отдръпва от другите си приложения, макар че не постоянно това е по негов избор. 500 Firepaper, да вземем за пример, ще стане неефикасно, откакто 500px спре своето API през юни.

Проблемът, пред който са изправени потребителите на приложенията на Chainfire, е дълготрайната поддръжка . Докато за момента приложенията могат да работят добре, в този момент имаме още по-малко убеденост, че ще бъдат ъпдейтнати за бъдещи версии на Android. Докато отвореният код на тези приложения може да обезпечи тяхното опазване, отдръпването на Chainfire несъмнено е печален ден за мобилната Android общественост.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР