Някои от известно време пророкуват евентуалната смърт на руут процесите

Някои от известно време пророкуват евентуалната смърт на руут процесите ...

Chainfire спира всичките си руут приложения за Android.

Някои от известно време пророкуват евентуалната смърт на руут процесите за Android. Ако е вярно, това е много бавна смърт. Макар че най-вероятно никога няма да изчезне, развитието на руут практиките обаче може да се забави доста. Особено, когато някои от основните разработчици в общността започват да се отказват.
Най-новият, а може би и най-големият, удар идва от известният Chainfire. След като се оттегли от активното развитие на руутването през миналата година, той вече поставя пълна спирачка и на самите приложения.

Очакваше се това наистина да стане, след като Chainfire го намекна още миналия октомври. Тогава той остави вратата отворена за евентуално връщане някой ден. Сега той обаче затваря тази врата, обяснявайки, че докато все още има планове за тези приложения, вече няма време да ги актуализира. С други думи, те са практически мъртви, дори ако все още могат да се използват днес.

Най-голямата претенция на Chainfire за слава е SuperSU – популярното руут приложение за Android. Той също така има много руут приложения в Google Play, както и в XDA и други източници. Разработчикът казва, че някои от тях ще бъдат актуализирани, но други може да изчезнат напълно.

Това обаче не се отнася само до руут приложенията. Chainfire също се оттегля от другите си приложения, въпреки че не винаги това е по негов избор. 500 Firepaper, например, ще стане безполезно, след като 500px спре своето API през юни.

Проблемът, пред който са изправени потребителите на приложенията на Chainfire, е дългосрочната поддръжка. Докато за момента приложенията могат да работят добре, сега имаме още по-малко увереност, че ще бъдат ъпдейтнати за бъдещи версии на Android. Докато отвореният код на тези приложения може да осигури тяхното запазване, оттеглянето на Chainfire определено е тъжен ден за мобилната Android общност.

Източник: kaldata.com