Някои от големите имена във финансовия свят успяха да натрупат

...
Някои от големите имена във финансовия свят успяха да натрупат
Коментари Харесай

Скокът с 484% на акциите на Zoom, който направи един малко познат инвеститор милиардер

Някои от огромните имена във финансовия свят съумяха да натрупат благосъстояние с помощта на рекордния растеж на акциите на платформата за видео диалози Zoom.

Сред тях са хонконгският магнат Лий Ка-шин, Чейс Колман от Tiger Global Management, и не на последно място - създателят на компанията Ерик Юан. Неговото чисто положение се е нараснало до 10,7 милиарда $, написа Bloomberg.

В тази група влиза и един малко прочут вложител от Тайван - Самюел Чен. Неговата компания Digital Mobile Venture, която е един от първите вложители в Zoom през 2011 година, през днешния ден ръководи дял в платформата на стойност от 1,6 милиарда $.
 Приходите на Zoom са скочили със 169%
Приходите на Zoom са скочили със 169%

Популярността на платформата се ускори при започване на тази година, откакто милиони хора, започнаха да я употребяват

Акциите на компанията, която регистрира 170% растеж на приходите си през първото тримесечие, са поскъпнали петкратно от първичното обществено предложение (IPO) година по-рано до момента.

И това е повече от добра вест за вложители, като Чен. Също по този начин той е член на борда на шефовете на тайванската Sonix Technology, както и в още други софтуерни компании. Основен принос за замогването му обаче има точно Zoom.

Според документи до момента Семюел Чен е продал част от акциите си в компанията, в това число дял на стойност от 22 милиона $ по време на IPO-то през април 2019 година и в допълнение още 13 милиона акции през март. Това значи, че той е спечелил от тях към 2,1 милиарда $.
 Бумът на Zoom: Платформата, която
Бумът на Zoom: Платформата, която " трансформира " $850 000 000 инвестиция в $3 000 000 000 за година

Умното влагане на най-заможният човек в Хонконг
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР