Някои неща е добре да си останат в 2020 г.

...
Някои неща е добре да си останат в 2020 г.
Коментари Харесай

3 неща, които маркетолозите трябва оставят в 2020 година

Някои неща е добре да си останат в 2020 година и това се отнася в това число за определени практики в обществените медии. След дебюта на кино лентата „ Социалната алтернатива “ на напред във времето от ден на ден е разговорът за заплахата от обществените медии и пристрастяващата им природа. Тази тематика е значима, само че ние, като консуматори и маркетолози в тези платформи, действаме по метод, който може да усили нашата взаимозависимост.

Няколко неща маркетолозите би трябвало да спрат да вършат в интернет през новата година, показва американо-израелският софтуерен маркетолог и стартъп консултант Хилел Фулд.

Спрете да добавяте хората в групи или нюзлетъри

Казвал съм го доста пъти и стартирам да наподобявам като строшен касетофон. Не, не желая да бъда прибавен във вашата група във Фейсбук или WhatsApp. Ако желаех, щях да попитам да се причисля. Казано по различен метод, пуснете ме да вляза, само че не ме принуждавайте да го направя.

Това важи за всички платформи и прибавянето на някой към група без неговото единодушие е неприятно и неефективно в дълготраен проект.

Спрете да автоматизирате наличието си в обществените медии

Постоянно ме питат: „ Как да напиша пост и автоматизирано да го обявявам във всички платформи? “ Отговорът ми е: „ Не го прави. “ Всяка платформа има своя лична природа и специфики кое работи по-добре. Не автоматизирайте наличието си.

Ако аудиторията ви е друга в другите платформи, тогава би трябвало да персонализирате наличието, също така в случай че хората ви следват в две платформи, виждат безусловно едно и също наличие два пъти. Вместо да автоматизирате тези старания, отделете няколко минути повече за наличието.

Спрете да се впускате в продажби и изградете доверие

Ако още някой желае да стане част от мрежата ми в LinkedIn и незабавно откакто го прибавя ми изпрати оферта, чашата ще прелее. Защо първо не изградите малко доверие? Защо не създадете взаимоотношения? Защо изпращате оферта толкоз бързо, вместо да инвестирате няколко дни в този човек и по-късно да действате?

Това е даже оттатък неефективното и когато някой прави това, незабавно ще го махна от листата ми с контакти.

Изводът е, че всичко би трябвало да се прави със здрав разсъдък, само че той въпреки всичко не е толкоз постоянно срещан, както всички още веднъж и още веднъж сме се убеждавали.

Хилел Фулд, софтуерен маркетолог и стартъп консултант, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР