Някои мобилни приложения са значително по-популярни от други. От MakeUseOf

...
Някои мобилни приложения са значително по-популярни от други. От MakeUseOf
Коментари Харесай

Топ 7 на най-популярните приложения в Google Play

Някои мобилни приложения са доста по-популярни от други. От MakeUseOf са създали ранглиста на приложенията с най-вече изтегляния от Гугъл Play. Трябва да уточним, че става дума за Android приложения, като не са включени авансово конфигурираните на телефоните като Gmail, Гугъл Maps, YouTube и други

1. Фейсбук - 4,2 милиарда изтегляния

Въпреки свадите от последните месеци, съмнителните практики за цялост на персоналния живот и придвижването #DeleteFacebook, приложението към момента е на върха на класацията за най-изтегляните приложения.

2. Фейсбук Messenger – 3,4 милиарда изтегляния

Присъствието на Messenger на второ място в класацията ускорява контрола, който империята на Зукърбърг има върху пазара на приложения за смарт телефони. Популярността на Messenger се е нараснала през последните 18 месеца.

3. WhatsApp – близо 3 милиарда изтегляния

Броят на приложенията на Фейсбук в този лист пораства, те държат първите три места в нея. Най-популярният инструмент за незабавни известия в света също е благосъстоятелност на компанията от 2014 година насам.

4. Instagram – 1,8 милиарда изтегляния

Instagram е друго приложение, благосъстоятелност на Фейсбук, което компанията купи през 2012 година. Но за него има доста по-малко негативни мнения от останалите платформи на компанията.

5. Skype – малко над 1 милиарда изтегляния

Най-накрая приложение, което не е благосъстоятелност на Фейсбук. Дали Skype може в действителност да претендира, че е най-хубавата платформа за видеоразговори, е друга тематика. Но въпреки всичко е първата сходна услуга, която беше необятно призната и употребена.

6. Subway Surfers – 1,025 милиарда изтегляния

Това е първата игра влизаща в класацията. Metro Surfers е и последното приложение в този лист с повече от един милиард сваляния.

7. Twitter – 833,858 милиона изтегляния

След Фейсбук и Instagram, Twitter е третото най-популярно приложение на обществена мрежа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР