Някои ме наричат „държанка“ и „луда’“, защото не им изнася,

...
Някои ме наричат „държанка“ и „луда’“, защото не им изнася,
Коментари Харесай

Миглена Каканашева – Мегз: Горим се взаимно с мъжа до мен

Някои ме назовават „държанка“ и „луда’“, тъй като не им изнася, че на 27 години съм толкоз сполучлива, споделя скандалната дизайнерка

Миглена Каканашева – Мегз е родена в град Раковски. Едва на 27 години има верига от магазини и лична фешън линия с ексцентричен дизайн на човешки цени, която назовават „ фешън империя “ поради огромния оборот. През 2017 година получи „ Златна игла “ за „ Модна къща на годината’’.
От 8-годишна мечтае да основава облекла. В Хуманитарната гимназия в Пловдив е фешън икона с неповторимите си тоалети, които шие сама. Учи логика на психиката в университета в Есекс, Англия, тъй като желае по-добре да познава нежния пол, защото счита да се занимава с женската хубост.
Където и да се появи – в светските среди или на екрана – тя концентрира върху себе си и вниманието, и сплетните на жадното за сензации обграждане. Не дава тип обаче това да я тормози изключително, в противен случай – като че ли й е по-уютно да плува в море от кавги, само че признава, че плаче от обидите на злобарите.
Беше една от най-забележимите участнички в първото издание на „ Къртицата’’ и в „ Черешката на тортата’’. След присъединяване й в последния „ ВИП Брадър “ се разясняваше, че е пренаписала историята на формата и че за пръв път е предиздвикала екипа да трансформира разпоредбите си в придвижване.

– Миглена, предходната година ти получи „ Златна игла’’ за „ Модна къща на годината’’. Каква беше за теб миналата 2017-а?
– Много сполучлива. Преборих се с един огромен проблем в бизнеса си – че в никакъв случай не успявахме да смогнем в точния момент с поръчките. Освен главния ни завод в Раковски, даваме работа на доста дребни цехчета с по 10-20 индивида. Вече доста наши облекла се създават в Турция и Китай и това ни избави. Освен това към този момент предлагаме и всевъзможни други женски артикули – козметика, бански, долни дрехи, очила, уреди за коса, екстеншъни, мигли… Много целеустремено търсим нещата, които са тренд сега, които девойките виждат в инстаграм, в профилите на фешън икони като Ким Кардашиян, Риана, Ариана Гранде, и те треперят по тях. Нямаш визия какъв брой образци опитвам дневно, с цел да мога да избера най-хубавото. После ги показвам в клипчета.
– За твоя бизнес употребяват определението „ фешън империя’’. Все още ли продаваш рокли по 30 лв.?
– Все още главният сегмент от облеклата ни е даже под 30 лв.. Следвам главната идея, залегнала в бизнеса ми – „ облекла, по-евтини от един обяд “. За „ фешън империя’’ към момента съм доста мъничка, само че това ми е задачата в бъдеще. Освен онлайн магазина, имам още 4 лични огромни магазина и доста такива, с които работим с франчайзинг контракти.
– Как постигаш тия ниски цени?
– Всеки ден, когато сътворявам артикул, мисля и по какъв начин мога да го вкарам в бюджет до 30-40 лв. и в същото време да е в тренда и най-хубавото от трендовете за годината. Правя го с извънредно доста усъвършенстване и сметки. Важно е и това, че работим в огромни размери и с дребна надценка.
– Следваш ли максимата „ Скандалът продава’’?
– Честно казано, в никакъв случай не съм я следвала и може би това е най-голямото несъгласие в мен. Вбесявах екипа на „ ВИП Брадър “. Казваха ми: „ Не знам дали го правиш преднамерено, обаче постоянно успяваш да откраднеш цялото шоу от всички “. Никога не съм се опитвала сама да сътворявам кавги, в противен случай, виждам да държа в загадка персоналния ми живот.
– Какво предизвика толкоз доста отрицателни мнения към теб?
– Хората не могат да ме вкарат в рамка. Те виждат едно слабичко момиче, тръгнало от нищото, нито е най-голямата хубавица, нито най-умната жена в страната, само че нещата му се получават. На 27 години има всичко, което едно младо момиче може да изиска, и си го е извоювало единствено. Имам възприятието, че тази моя свръхамбициозност безусловно бърка в здравето на някои хора и стартират да плюят против мен. Казват: „ тя е такава, тя е онакава’’, „ тя е държанка’’, „ тя е луда’’… Сипят обиди, тъй като не могат да си обяснят по какъв начин аз имам тези неща, а те ги нямат. По-лесно е да си кажат: „ Ето, някой й е дал парите’’ или „ Абе, тя продава, тъй като е ненормална’’. С това успокояват личната си съвест и се оправдават пред самите себе си за какво те на 27 нямат или не са имали тези резултати.
– Ти беше откровена, само че в един миг стана призрак, получи нервозен срив. Защо?
– За мен беше извънредно мъчително да ме разгласят за призрак, да седнал съм затворена и да не върша нищо. За човек биткаджия и герой като мен това да ти лишават опцията да се бориш е най-страшното нещо, което могат да ти създадат – все едно да ти вземат живота. Тогава ми споделиха нещо доста хубаво: „ Биг Брадър си те харесва и по този метод, само че ти просто не му остави различен избор’’.
– Сега, два месеца след излизането, какво се промени в теб?
– Всичко. То даже не е до привички на живот, а до светоусещане. Преди постоянно пращах себе си и хората някъде в седма глуха. Аз мога да не хапвам, да не дремя, да нося кофи по 12-13 часа, само че карах и другите към мен да заплащат същата цена. Сега върша дребни взаимни отстъпки и колкото и необичайно да прозвучи, в действителност се научих да пребивавам за себе си. Аз безусловно започнах да вдишвам обикновено.
– В гимназията си била фешън икона.
– Бях в „ женско учебно заведение “ – Хуманитарната гимназия в Пловдив, където учеха повече девойки. Тогава към този момент правех хубави облекла и като се показвах по коридорите на учебното заведение с нова дреха, всички девойки незабавно се нареждаха към мен. В началото не имаха вяра, че сама съм ги ушила, мислеха, че са от някой безценен бутик или че някой мъж ми ги купува.
– Кой е в този момент този мощен мъж до теб, който те приема такава, каквато си?
– Името му няма да кажа. Отношенията с мъжете постоянно са били сложни за мен, то се видя и в Къщата – аз съм извънредно разгорещен темперамент даже и в другарските връзки. А в любовта съм 10 пъти по-опърничава, пиперлива и огнена. Горим се взаимно с мъжа до мен (Смее се).

Красимир Коев:
Не купувайте вино от улицата


12 дестинации за епикурейци ще отворят страната ни към света, чака шефът на Изпълнителната организация по лозата и виното

Красимир Коев е изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по лозата и виното от 2009 година Преди това три години е бил шеф на Националния институт по проучване на винените питиета. От 2001-ва е в лозаро-винарския отрасъл, с добър опит и знания в тази част от селското ни стопанство. Завършил е Лесотехническия институт, екология и запазване на естествената среда, по-късно – стопанско ръководство на дребни и междинни предприятия и стопанска система. Роден е в Ямбол през 1971 година Семеен, с едно дете.

– Наскоро двете министерства – на туризма и на земеделието, горите и храните – показаха взаимна самодейност „ Сподели България “. За какво иде тирада?
– Ще бъдат създадени 12 винено-кулинарни дестинации и препоръчани за публично разискване. Страната ни е вписала в европейския указател две предпазени географски инструкции – „ Горнооряховски суджук ” и „ Българско розово масло ”. В европейския указател на храните с обичайно характерен темперамент са вписани още „ Филе Елена ”, „ Луканка Панагюрска ”, „ Роле Трапезица ”, „ Кайсерован врат Тракия ” и „ Пастърма говежда ”. България има регистрирани на европейско равнище и 54 виновност със предпазени наименования. През последните години са построени забележителен брой винарни с места за дегустации и пребиваване. Много от тях са ситуирани наоколо до известни туристически забележителности, съчетани със съответната туристическа инфраструктура, което разрешава пакетирането им в общ туристически артикул. България е страна, която съчетава в себе си естествени дадености, обичаи и традиции, има непокътнати архитектурни монументи на международно равнище от римско и гръцко време. Тази самодейност ще отвори страната ни към света, с цел да бъде забелязана от доста повече хора, освен от тези, които посещават зимните и летните ни курорти, само че и от тези, които се интересуват от достоверни традиции, от виното и храната ни, от културата, духа и традициите по нашите земи.
– Бихте ли дали образец с една дестинации?
– В Долината на Места – Белица, Разлог, Банско, Гоце Делчев и Хаджидимово – забавни туристически обекти са Пиринските езера, Байкушевата мура, Паркът за танцуващи мечки, църквата в Добърско, Никополис пъкъл Нестум, вековните чинари в Гърмен, тракийското светилище в Долно Дряново, Кози камък в Ковачевица. Районът предлага неповторими ястия като банска капама, нафпавок, чомлек, бански дъртак, кавърма, катино мезе. Долината на Места е регион с капацитет във винопроизводството. Има благоприятни условия за винен туризъм в региона на Гоце Делчев, където се отглеждат сортове, от които се прави най-вече алено вино – рубин, сира, каберне фран, каберне совиньон и мерло. Над всички изпъква рубинът – български вид, кръстоска сред сирийската „ Сира “ и италианския „ Небиоло “. При представянето имаше предпочитание от страна на кметове, на локални инициативни групи, на браншово равнище да влючим още дестинации. В рамките на три до пет дни е допустимо да обиколиш по-значимите обекти, без да се отегчиш, излизайки ти стопански преференциално.
– Кои са присъщите ни храни, с които можем да изумим света?
– Един чужденец като пристигна в България, какво е чувал – киселото мляко, розовото масло, виното – и до там. Ние не сме световноизвестни с други артикули. Сирене вършат германци, французи, холандци, италианци. Но става известно, всеки наш регион има неповторими ястия, които не са познати на никое място по света. Например банският дъртак, никулденският рибник, домашната лютеница, дребните станимашки сармички, бисмемка, лангиди за лауци, ложена баница, станимашко хардало, трахана, катък, джуркан фасул, сач, бел муж, керкелек, триеница и така нататък Българската кухня не е пикантна. На чужденците доста им харесва. Количеството ги учудва, тъй като при тях се употребява доста по-малко. Дори виното се сипва по малко.
– Вината от България имат ли свое лице?
– Разбира се, че имат. Когато дойдат чужденците, те остават очаровани от сортовете, които порастват единствено и само на наша територия – това са мавруд, гъмза, необятна мелнишка, памид, димят. За страдание, насажденията ни от тези сортове са малко, не можем да изнасяме задоволително виновност мавруд и димят, с които да станем по-популярни. Но и едно кабарне совиньон, френски вид, прочут по целия свят, което се отглежда при нас, има разлика. Не споделям, че е най-хубавото. Аз си го одобрявам. Ще дам образец. Високопоставен чиновник в международната винарска организация, французин, пристигна и сподели: „ Българските виновност са в пъти по-хубави от френските, само че ние това в никакъв случай публично няма да го признаем “… Все отново е отзив и самопризнание. Защото по нашите ширини и земите, и слънцето, което грее, и въздухът, който имаме, със средиземноморското въздействие и с беломорското течение в региона на Струма и Места, дават доста характерни виновност, прелестни на усет. Не единствено се харесват, само че на всички международни винени състезания печелим болшинството златни медали.
– Какво вино избирате за вашата софра?
– Няма да учудя никого, като кажа, че предпочитам българско. Този мит, че Южна България е за червени виновност, а Северна – за бели, към този момент е разрушен от продуктите, които произвеждаме. На международните състезания бяло вино шардоне от Мелник завоюва две следващи години златен орден. Защото регионът е с най-високи засушавания през лятото, създава най-хубавото бяло вино, което непознатите дегустатори ценят. Така че, от който и район да се вземе виното, от който и производител да е, няма да сбъркате. Единствената ми рекомендация е да се купува от оторизирани магазини, от търговски обекти, да не се подлъгват хората от някакви домашни производства, продавани по пътищата. Ако цените здравето си, не си разваляйте празника с вино от някой, който на следващия ден не знаете къде се намира!

Венета Райкова се развежда

Йорданка Христова съпостави Слави с Лили

Първата Геновева имала мустаци

Ваня Щерева се изтипоса по долни дрехи

Ники Илиев събра елита на кинопремиера

Веско Маринов заведе гаджето си при кукери

Обвинявали Деми Мур за гибелта на юноша

Да победим следновогодишната меланхолия

Кристиян Платов е огромната обич на Йорданка Христова

Ревност и безхаберие доведоха до касапницата в Нови Искър

Ракът на белия дроб поразява по-често мъжете

Д-р Анелия ЗДРАВКОВА:
Миниатюрни иглички заместват ботокса
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР