Някои мъже считат за крайно мъжествено това да не търсят

...
Някои мъже считат за крайно мъжествено това да не търсят
Коментари Харесай

Възрастта, на която мъжете е добре да се преглеждат редовно

Някои мъже смятат за извънредно мъжествено това да не търсят лекарска или каквато и да е помощ, когато се сблъскат с някоя болка или неразположение.

Това е едно от най-глупавите неща, които един мъж над 25-годишна възраст може да направи, защото по този метод можем да си създадем хронични проблеми, с които лека по лека самите ние ще свикнем, само че тялото ни - не.

От здравната асоциация One Medical настояват, че е значимо всеки мъж да си направи повсеместен обзор на всички системи в тялото, когато навърши четвърт век.

Ако всичко е наред при този обзор, можем да сме спокойни до 35-годишна възраст, тъй като интервалът от 25 до 35 се смята за много здрав и деятелен.

 Снимка 389276

35 обаче е повратен миг за мъжкото здраве, споделят специалистите, и е добре да стартираме регулярни годишни прегледи, даже и да нямаме съответни недоволства.

Това е възрастта, в която е добре да почнем да следим холестерола си, както и здравето на простатата.

Ракът на простатата може да бъде преборен с ранна диагноза и по тази причина мъже с генетична предразположеност към болестта би трябвало да се преглеждат на всеки 6 месеца.

След като чукнем 40, е значимо да ревизираме кардиологичното си здраве най-малко един път на всеки 2 години, като най-малко един път в годината даваме кръв за лабораторни проучвания.

 Снимка 389277

След петдесетата годишнина рискът от рак на дебелото черво при мъжете внезапно се покачва и това е моментът, в който да стартираме постоянна колоноскопия и да вкараме повече фибри в диетата си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР