Някои лидерски качества не могат да се научат в училище.

...
Някои лидерски качества не могат да се научат в училище.
Коментари Харесай

В бизнеса често е като в любовта

Някои лидерски качества не могат да се научат в учебно заведение. Едно от тях е умеенето да преговаряш по този начин, че да не могат да ти откажат. Понякога е мъчно да накараш хората да схванат визията ти. Затова е потребно да се срещнем с няколко хрумвания, които ще ви оказват помощ да извлечете максимума от деловите договаряния.

Добавете „ човешки фактор ”

Понякога, когато сме в „ бизнес режим ”, забравяме да очовечим процеса. Само че хората от другата страна на масата не желаят да се усещат маловажни и нечути. Затова не забравяйте да слушате, вместо единствено да говорите. Така ще можете по-лесно да обясните за какво продуктът или услугата ви са стойностни и могат да повлияят позитивно на потребностите на клиента. Целта е и двете страни да си тръгнат от заседателната зала удовлетворени.

Бъдете подготвени да напуснете

Да си тръгнеш от масата за договаряния значи, че си сериозен. Успешните притежатели на бизнес знаят по кое време не си заслужава да си губят времето с нещо. Ако чувствате, че някой се пробва да ви преметне, сложете точката, преди да изгубите интегритета на своя бизнес. Това е мъчно, само че от време на време може да се окаже аргументът, който ще ви донесе това, което желаете. Ако сътрудникът в действителност желае да работи с вас, той ще направи отстъпка.

Знайте с какво няма да извършите компромис

Бизнесът доста наподобява на любовни връзки. Преди да започнете договаряния, би трябвало да знаете кои точки ще значат завършек на договорката за вас, или какво в бизнес модела ви не предстои на смяна и компромис. Хората постоянно ще оферират разновидности за смяна на това, което вършиме. Понякога тези препоръки са ценни; от време на време не. В някои случаи компромисът е неминуем, само че преди да го приемете, се постарайте да разберете кое е най-важно за другия и кое – за вас самите. После потърсете метод и двете страни да получат изгода – в случай че това е невероятно без тежки жертви, по-добре се откажете.

Работете с хора, които не се пробват да ви трансформират

Важно е да работите с сътрудници, които виждат и схващат какъв брой е скъпо това, което вършиме, и гледат на вас точно като на сътрудници, а не като на хора, от които считат да се възползват. Това е изключително значимо, когато сте още при започване на бизнес пътешествието си. В никакъв случай не оставайте в паметта на хората като компания, която разрешава да бъде безскрупулно употребена. Винаги помнете цената си.

По материали от сп. Entrepreneur
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР