Някои лекари в Газа извършват операции, включително ампутации, без упойка.

...
Някои лекари в Газа извършват операции, включително ампутации, без упойка.
Коментари Харесай

Лекари в Газа оперират и правят ампутации без упойка

Някои лекари в Газа правят интервенции, в това число ампутации, без анестезия. Това излиза наяве от изказване на представител на Световната здравна организация (СЗО), представено от Си Ен Ен.

" Нищо не оправдава ужаса, на който са подложени цивилните в Газа. Те имат обезверена потребност от вода, гориво, храна и безвреден достъп до здравни грижи, с цел да оцелеят ", разяснява Кристиан Линдмайер на брифинг в Женева.

Два от петте камиона в автоколоната са наранени, а водач е леко ранен

„ Нивото на гибел и страдалчество е " мъчно за схващане ", разяснява той и повтори апелите на Организация на обединените нации за " безконтролен, безвреден и сигурен достъп " на към 500 камиона с помощи на ден - освен през границата, само че и " по целия път до пациентите в лечебните заведения ", където се правят интервенции, в това число ампутации, без анестезия.

Лекар пътува с колело в Газа, с цел да оказва помощ на хора в потребност Снимка: Ройтерс

Говорителят на СЗО съобщи също, че минимум 16 здравни служащи са били убити по време на работа, като акцентира, че всевъзможни набези против опазването на здравето са неразрешени от интернационалното филантропично право.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати са изпратили нуклеарна подводница в Западна Азия

Организацията " Лекари без граници " заяви, че неин доктор и членове на неговото фамилията са били убити при гърмеж в бежанския лагер Ал Шати.

Организацията е " съществено обезпокоена за всички експерти в Газа, доста от които към момента работят в лечебни заведения в цялия анклав, предоставяйки животоспасяващи грижи ".

Снимка: Ройтерс

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) също осведоми, че неговият филантропичен ескорт е бил подложен на обстрел, когато е доставял съществени медицински консумативи за здравните заведения в град Газа. Според МКЧК при нападението са били развалени два камиона, а един водач е получил леки пострадвания.

" Това не са изискванията, при които филантропичният личен състав може да работи ", съобщи в изказване Уилям Шомбург, началник на делегацията на МКЧК в Газа.

" Ние сме тук, с цел да предоставим незабавна помощ на нуждаещите се цивилни жители. Гарантирането, че жизненоважната помощ може да доближи до медицинските заведения, е правно обвързване според интернационалното филантропично право ", разяснява Шомбург.

Снимка: Ройтерс

Междувременно десетки цивилни се изтеглят в южната част на анклава по време на четиричасов прозорец, избран от израелските отбранителни сили. Някои хора носят бели флагове, като по този метод показват вярата си за безвредно прекосяване.

Израел е подложен на възходящ интернационален напън да обмисли филантропична пауза в акцията си против „ Хамас “ в Газа, само че израелската войска декларира, че няма да има преустановяване на огъня и е подготвена да удари въоръжените групи „ където е належащо “, в това число цивилна инфраструктура.

На 14 година тя е снимана по какъв начин хапе израелски боец, на 16 година удря плесници на други двама

Израелските отбранителни сили декларират, че е „ атакувал над 14 000 терористични цели “ през последния месец, елиминирайки доста бойци на „ Хамас “ и унищожавайки основни инфраструктури и оръжия.

Очевидци разказват голям брой детонации, породени от израелските въздушни удари в централната и южната част на Газа във вторник.

„ Всяка заран се разсънвам и всяка вечер лягам с миризмата на трупове “, сподели Николай Гълъбов, който посещава нападнатите кибуци

Здравеопазването се раздруса: Някои лекари в Газа правят интервенции, в това число ампутации,

Общо 637 задгранични жители бяха евакуирани от Газа в Египет през граничния пункт „ Рафа “ във вторник. 15 ранени палестинци също са пристигнали там за лекуване.

Повече от 70% от 10 305 души, убити в Газа от 7 октомври насам, са деца, дами и възрастни хора, се споделя в отчет от вторник на палестинското министерство на опазването на здравето в Рамала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР