Някои купуват сувенири, други имат страст да видят всички обекти

...
Някои купуват сувенири, други имат страст да видят всички обекти
Коментари Харесай

10 напитки, които да опитаме при разходка из Европа

Някои купуват сувенири, други имат пристрастеност да видят всички обекти и културни забележителности по време на визитата им в една страна, а трети пък да пият нещо локално и изцяло достоверно за провинцията.

Ако сте от третата група и повече желаете да пиете нещо положително, в сравнение с да купувате сувенири или магнити, тук са напитките, които са наложителни при посещаване на 10 европейски дестинации.

1. Ирландия: Гинес

Ирландска суха тъмна бира – това е най-продаваната алкохолна напитка в Ирландия (с продажби на стойност над 2 милиарда паунда годишно). Направена е за първи път през 1759 година, когато Артър Гинес купил остаряла пивоварна за £ 9000.

2. Франция: Шампанско

Всички знаят – пенливо вино, създадено в района на Шампан във Франция.

3. Испания: Сангрия

Нарязани плодове, алено вино и уиски. Името идва от една дума, която значи “освобождаване на кръвта ”, с помощта на цвета си.

4. Нидерландия: Джинивър

Ликьор, създаден посредством дестилиране на варено вино и плодове. Както шампанското и текилата, регулаторните органи на Европейски Съюз упорстват, че напитката може да се назова джинивър, единствено в случай че се създава в Нидерландия. И да не забравяме – тази напитка се пие без да използваме ръцете си.

5. Италия: Грапа

Грапа се получава от дестилацията на отпадъците от процеса на производството на вино. Гроздето обаче е чудесно, а грапа може да се пие и с еспресо.

6. Швейцария: Абсент

 10 питиета, които да опитаме при разходка из Европа

Дестилирани билки (копър, горчица и пелин). От 1800 година насам е бил употребяван от художници и други креативен персони. Мистиката на напитката е в нейните евентуално психотропни качества. Също по този начин е известна заради метода, по който се подготвя в питейните заведения. Изисква потреблението на специфична лъжица и захарен куб.

7. Русия: Водка

 10 питиета, които да опитаме при разходка из Европа

Водката се прави от ферментирали ръж, пшеница, ечемик или картофи. Тя има огромно многообразие, евтина е и нормално се употребява в коктейли.

8. Унгария: Уникум

 10 питиета, които да опитаме при разходка из Европа

Направена от над 40 билки, оказва помощ при проблеми с храносмилането и коремна болежка. Има няколко типа питиета в източноевропейските страни, всички с сходен усет и тъмнозелен цвят.

9. Австрия: Шнапс

 10 питиета, които да опитаме при разходка из Европа
©Tirol Werbung / Kranebitter Klaus

Дестилирано уиски, което произлиза от Австрия от 1700 година и е направено от диви плодове.

10. Германия: Райнхайтсгебот бира

 10 питиета, които да опитаме при разходка из Европа

Бира, направена единствено от съществени съставки: вода, квас и ечемик. Създадена е по Закона за чистотата на бирата от 23 април 1516 година в Бавария. От 1994 година този ден е признат за Ден на немската бира.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР