Dolby Atmos ще използва вашия телевизор, за да разшири настройките на високоговорителите в хола

...
Някои компании ви позволяват да използвате високоговорителите във вашия телевизор,
Коментари Харесай

Някои компании ви позволяват да използвате високоговорителите във вашия телевизор, за да увеличите драйверите в звукова лента или други високоговорители, за да подобрите общото качество на звука. Samsung има Q-Symphony, а Sony има Acoustic Center Sync, например. Днес Dolby обяви нова функция Atmos, която ще функционира по подобен начин, сдвоявайки телевизионни високоговорители с всички безжични високоговорители, които имате в стаята. Официално наречена Dolby Atmos FlexConnect, технологията ще дебютира първо на 2024 TCL телевизори.

Dolby обяснява, че FlexConnect „интелигентно оптимизира звука“ въз основа на оформлението на стаята и местоположението на всички високоговорители. Компанията казва, че технологията ще освободи потребителите от звуковите ограничения на размера на стаята, позиционирането на мебелите или местоположението на електрическите контакти. FlexConnect ще позволи на високоговорителите да бъдат поставени навсякъде в стаята и ще калибрира всеки от тях спрямо високоговорителите на телевизора. Това създава персонализиран Dolby Atmos звуков профил, уникален за дома на всеки потребител.

Dolby казва, че настройката е бърза и лесна, тъй като акустичното картографиране се извършва с помощта на микрофони в телевизора. Тези компоненти локализират всеки високоговорител, преди да извършат гореспоменатото аудио калибриране. Компанията обяснява, че резултатът трябва да бъде по-постоянен завладяващ звук, независимо къде седите в стаята.

FlexConnect не само усилва централния канал. Вместо това функцията настройва звука за всеки високоговорител, дори тези в телевизора. Ако системата забележи, че чифт високоговорители са в предната част на стаята, например, тя може да настрои звука, така че телевизорът да обработва по-голямата част от диалога, а високоговорителите да поемат останалата част от предната звукова сцена. Ако има два високоговорителя близо до задната част на стаята, телевизорът обработва диалога и тези звуци, които трябва да идват от предната част на стаята.

Един елемент, който може да играе ключова роля с Dolby Atmos FlexConnect е оперативна съвместимост. Q-Symphony на Samsung и Acoustic Center Sync на Sony изискват да имате съвместим саундбар и телевизор, произведени от тези компании. Wow Orchestra на LG работи по същия начин. Ако тази нова технология е отворена за производителите да интегрират в своите продукти като Dolby Atmos като цяло, би било чудесно, ако потребителите могат да сдвоят TCL телевизор със звукова лента Sennheiser - само като един пример. Както може да очаквате, TCL планира да дебютира с безжични високоговорители, които да придружават своите предстоящи телевизори, съвместими с FlexConnect.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР