Някои животнииптици са се научили да печелят от съжителството с

...
Някои животнииптици са се научили да печелят от съжителството с
Коментари Харесай

Как дивите животни използват човека?

Някои животни и птици са се научили да печелят от съжителството с хората . Едни се обръщат към нас за отбрана и храна , a други незабелязано ни ограбват . За най-находчивите и нахални животни написа РИА Новости.

Дългоопашатите макаци , живеещи в Бали наоколо до индуисткия храм Улувату, не чакат на милостта на индивида, а работят. Те ограбват туристите , които идват да видят храма, а по-късно разменят откраднатите неща за бисквитки и плодове.



Най-често макаците крадат очила, шапки и обувки. По предписание в деяние влизат възрастните и подрастващите екземпляри. Въпреки че от време на време в кражбите се включват и женските. Обикновено, крадейки непозната движимост, маймуните седят наоколо и чакат някой да им предложи в подмяна лакомство.
 
Морските лъвове , тюлени и пеликани на Галапагоските острови всяка заран чакат отварянето на рибния пазар в дребното градче Пуерто Айора на остров Санта Крус, където свободно се разхождат сред сергиите с риба и, в случай че продавачът се разсее, сигурно крадат по нещо .

Според законите на Еквадор , притежател на островите и резервата, ситуиран върху тях, животните даже не могат да бъдат пипани . В противоположен случай има огромна санкция .
Hungry sea lion pup walks into fancy restaurant, takes a seat at booth with ocean view
— CBS News (@CBSNews) Тази непосредственост с индивида има и друга страна . Според изследване на английски биолози, при морските лъвове в Галапагос, заради непрекъснатия контакт с индивида, или по-скоро заради неговите микроби, имунитетът им е измършавял.


 
Слоят подкожна мастна тъкан при морските бозайници , които не се опасяват от хората, е доста по-тънък от този на по-дивите им събратя. Това значи, че имунната система би трябвало да се оправя с непознати патогени , главният източник на които са хората и домашните любимци.
 
Поради непосредствената непосредственост до хората, при кафявите мечки се следи нараснало раждане на поколение . Скандинавските зоолози са забелязали, че през последните десетилетия мечките, дружно с дребните, постоянно се намират покрай обитаеми места . Както се оказва, те пазят дребните от набези от самци.



При кафявите мечки бащите не вземат участие в развъждането на поколение. Освен това, постоянно по време на размножителния интервал мечоците убиват дребните , с цел да се чифтосват с майка им. Това е постоянно срещана процедура измежду дивите животни. Но фактът, че мечките се заселват покрай човешки жилища е доста необикновен. След сезона на чифтосване майките дружно с дребните още веднъж се пробват да стоят надалеч от хората.
 
Така от 2005 до 2012 година в Швеция са снабдени с GPS нашийници 19 диви женски . Всички те сполучливо са отгледали поколение. При 11 женски мечки,  заобикаляйки човешките селища, дребните са починали .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР