Някои храни, с които сте се запасили вкъщи при спешни

...
Някои храни, с които сте се запасили вкъщи при спешни
Коментари Харесай

Махнете от хладилника си ТЕЗИ храни и напитки, те са ВРЕДНИ за вас

Някои храни, с които сте се запасили у дома при незабавни случаи, когато нямате време да сготвите, са в действителност прекомерно калорични и нездравословни, с цел да консумирате всекидневно. Може и да не осъзнавате това, само че в този момент ще ви изясним аргументите за какво това е по този начин. Ако не желаете да натрупате непотребни мазнини, по-добре не се спирайте на тези артикули, а на здравословните им други възможности.

Майонеза

Повечето хора обичат да прибавят майонеза към пицата или храната си, както и да забъркват разнообразни сосове с нея. Но тя е прекомерно калорична, с цел да я имате непрекъснато в хладилника си. Ако пък не можете да се откажете елементарно от нея – използвайте лека майонеза, която е с по-малко мазнини и калории, а усетът е същият. За сосове може да експериментирате с по-нискокалорични такива.

Газирани питиета

Празните калории са безусловно всички подсладени питиета, към които прибягваме всекидневно – сокове, чайове, енергийни питиета, безалкохолни и така нататък Ако желаете да се храните здравословно и да топите мазнини, ги изключете от менюто си. Те съдържат прекомерно количество захар. Вместо това, обърнете внимание на количеството вода, което приемате дневно за вярна хидратация на организма ви.

Алкохолни питиета

Алкохолът от време на време ни е необходим, с цел да се отпуснем или просто да се позабавляваме, само че не трябва да прекаляваме с количеството, тъй като той също е много калоричен, а и не изключително потребен за организма ни. По-рядко и умерено е нашият съвет.

Преработено месо

Всички типове модифицирани меса – колбаси, салами, втвърдени, осолени, консервирани влизат в листата с непрепоръчваните храни, тъй като съдържат огромни количества натрий, мазнини и нитрити. Те усилват риска от образуването на някои типове рак, от които е и този на дебелото черво. 
Вместо модифицирани артикули може да хапвате прясно изпечени меса – пилешко, пуешко или говеждо. Те не съдържат гореспоменатите вредители и са богати на протеини, минерали и витамини.

Кренвирши и наденици

Всички сме виждали най-различни видеа и теории за това по какъв начин се подготвят кренвиршите. Те са цялостни с изкуствени артикули, натрий и мазнини. Купувайте и консумирайте меса с по-ниско наличие на мазнини вместо тях. Например птиче месо, свинско филе, печено говеждо и други Зеленчуците на скара също да добър сурогат – гъби, тиквички, патладжани.

Пълномаслени артикули

Пълномаслените артикули не са в категорията празни мазнини, тъй като съдържат и потребни за организма ни субстанции, само че пък са извънредно калорични. Затова ги заменете с по-нискомалесни такива или без никакви мазнини – разновидностите на пазара са доста. Изпробвайте и растителните млека вместо пълномаслените.

Кремообразен дресинг за салата

Дресингите може и да ви се костват безобидни, само че те в действителност са калорийни бомби. Интересувайте се от калорийната стойност, когато купувате за у дома и избирайте такива с допустимо най-малка такава.

Замразени пържени картофи

На всички ни е по-лесно да закупим замразени артикули, вместо да се занимава с обелването и нарязването на огромно количество картофи. Да, само че пък в състава си те съдържат доста наситени мазнини, натрий и значително калории. А най-лошото е, че не виждаме какъв брой от тях хапваме и от време на време това са двойни дози. Изпечете си пресни и непреработени картофи като най-здравословен вид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР