Някои хора смятат, че едва ли не е в реда

...
Някои хора смятат, че едва ли не е в реда
Коментари Харесай

Проф. д-р Пенка Переновска с ценни съвети как да се справите с бронхита и кашлицата при децата!

Някои хора считат, че надали не е в реда на нещата, детето до момента в който е малко, да боледува постоянно. Споделящите това разбиране обосновават теорията си с имунната система, която в ранна възраст още е незряла и по тази причина не може да защищава детето от заболявания.

Учените обаче са на друго мнение. Според проучванията новороденото се ражда с извънредно мощен имунитет. Природата се е погрижила, до момента в който човешкото създание е безпомощно, да бъде предпазено от заболявания.

“Изключително рядко ще чуете за бебе, което се е разболяло от шарка или заушка или друга тежка инфекциозна болест през първата година от живота си, даже и да е било в контакт със болестта. Статистиката също поддържа обстоятелството, че бебетата като цяло не боледуват. Повечето майки, в случай че ги разпитате за заболяванията, които е прекарало детето им, споделят, че в бебешка възраст не е боледувало, като се изключи почтена хрема, и че е почнало да боледува с тръгването си на ясла или на детска градина”, изясни за в. “Доктор” известният детски педиатър проф. доктор Пенка Переновска, народен съветник по педиатрия, шеф на Клиниката по детски заболявания на Александровска болница.

Как да се справите с бронхит и кашлица при децата четете в изявлението с доктор Пенка Переновска на Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР