Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена

...
Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена
Коментари Харесай

9 признака, че тялото ви не усвоява месото както трябва

Някои хора просто не могат да устоят на добре приготвена пържола или апетитен хамбургер, написа BrightSide. Да, месото е цялостно с хранителни субстанции. В него обаче откриваме и химически отрови, както и наситени мазнини и детайли, които затрудняват процеса на разграждане.

Ако прекалявате с месото, можете да си навлечете съществени проблеми - следствията са висок риск от диабет, сърдечни болести и даже рак.

Ето за какво в идващите редове ще ви представим 9 признака, по които ще познаете, че храносмилателната ви система не се оправя съответно с месото.

1. Запек

Всеки от нас се отличава с друга храносмилателна система, която се дефинира както от генетиката ни, по този начин и от питателните ни привички.

При всички положения обаче мазнините лишават повече време, с цел да бъдат усвоени от тялото. Запекът може да се дължи на високият % желязо, което нормално се съдържа в аленото месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това аленото месо е с ниско наличие на фибри, което е от значително значение за постоянните функционалности на червата.

Съвет:  Някои изследвания разкриват, че яденето на прекалено много алено месо може да усили възможностите за развиване на рак на червата. Опитайте се да ядете алено месо единствено в лимитирани количества (100-200 g единствено два пъти седмично) с доста зеленчуци. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски блага или пиле и изберете варенотп месо вместо пърженото.

2. Постоянно чувствате апетит

Ако се чувствате гладни от самото начало, макар че преди малко сте завършили храненето, може да значи, че сте усвоили прекалено много протеини.

Когато не приемате задоволително въглехидрати, кръвната захар на тялото ви понижава и вие не произвеждате серотонин - химикалът, който ви кара да се чувствате гладни.

Съвет:  Ако осъзнаете, че постоянно се чувствате гладни, хапнете кисело мляко, плодове, хумус или пълнозърнести бисквити вместо сандвич за обяд.

Опитайте се да намалите месото за няколко дни и ще видите дали се чувствате по-добре и по-свежи.

Прочетете целия материал на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР