Някои хора обичат топлата храна, други ядат само студени блюда.

...
Някои хора обичат топлата храна, други ядат само студени блюда.
Коментари Харесай

Кои храни не бива да се ядат горещи

Някои хора обичат топлата храна, други ядат единствено студени блюда. Освен тези строго персонални желания, има и известни храни, за които се предлага да се употребяват охладени.

Според представителя на немското общество по хранене тези харесвани от всички хора храни са паста, картофи и ориз. Причината за този съвет е в техния състав. Те съдържат доста нишесте и въглехидрати.

Това предизвиква внезапни скокове в равнищата на кръвна захар. Когато се охладят обаче, те освен контролират равнищата на захарта, само че въздействат удобно и върху чревната функционалност.

При изстудяване нишестето се отделя като артикул на процеса на разложение. Така въздействието върху чревната флора е доста положително, даже може да подкрепи отслабването, като се изключи че равнищата на захар в кръвта са в положително положение.

Причината е, че нишестето се усвоява по еднакъв метод, както фибрите и това е в помощ на чревния тракт, тъй като укрепва чревната флора и по този начин храносмилането се контролира.

Когато кръвната захар е в подобаващи за тялото равнища, възприятието за апетит се притъпява, а наличието на калории в студените храни е по-малко, което въздейства добре на тежестта, елиминирайки заплахите на затлъстяването.

 печените картофи са нездравословни горещи

Прекалено топлата храна поначало е нездравословна. Вредата стартира от устата - зъбният гланц се напуква и поврежда, което основава проблем за здравето на зъбите. Не е потребно за гърлото, хранопровода и стомашната лигавица, които изпитват раздразнение от горещата храна.

Освен това, когато се яде гореща храна, това разсънва предпочитание за банкет на студени питиета, които да уравновесят чувствата, а редуването на горещо и студено е допустимо най-погрешната процедура при хранене.

Когато двете вреди се смесят, се получава рискова за здравето хранителна диета, която бързо води до здравословни проблеми. Ето за какво, при приготовление на сходни блюда е добре да се съблюдава правилото те да се сервират добре охладени.

Консумирането им би трябвало да бъде постепенно, храната да се сдъвква добре, с цел да подкрепи чревния тракт в нейното преправяне. Не е наложително човек да се отхвърля от храните, които обича. Достатъчно е да ги употребява вярно и да не хапва прекомерно горещи храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР