Някои хора никога не са ставали жертва“ на внезапното кръвотечение

...
Някои хора никога не са ставали жертва“ на внезапното кръвотечение
Коментари Харесай

Защо носът ви кърви?

Някои хора в никакъв случай не са ставали „ жертва “ на неочакваното кръвотечение от носа, до момента в който за други това е относително постоянно събитие. На какво се дължи изтичащата кръв от носа?

Потичането на кръв от носа може да ви изненада във всеки един миг – без значение къде се намирате и какво вършиме. Според проучвания един на всеки седем души се е сблъсквал с кървене от носа през живота си. за някои хора обаче кръвта, изтичаща от носа е нещо, което се повтаря още веднъж и още веднъж. На какво може да се дължи това?
Сухота
Сухотата е причина номер едно за кървене от носа. Носните мембрани са богати на дребни кръвоносни съдове, които при изсушаване се пукат и стартира кървенето. Сезонните настинки, алергиите и медикаментите, употребявани за тяхното лекуване като спрейове за нос, както и многократното издухване на носа могат да раздразнят лигавицата.
Какво може да извършите сами?
Когато кървенето от носа е подбудено от сухота, влагата се трансформира в най-хубавия ви другар. Нанасянето на гел на водна основа, впръскването на физиологичен разтвор в носа или потреблението на овлажнител през нощта са разнообразни способи, с които да се борите против сухотата в носа.

 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР