Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто

...
Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто
Коментари Харесай

Преди да излезете от дома си задължително оставете лъжица със захар и вода на терасата! Причината е...

Някои хора не обичат пчелите. Те мислят, че те просто ни тормозят, до момента в който се опитваме да имаме добър пикник или излет навън. Но фактът е, че тези дребни инсекти умират.

Това е притеснително, тъй като пчелите са виновни за прехраната на 90 %от международното население. И в действителност не можем да оцелеем без тях.

Не е нужно да бъдете тотални еколози, с цел да почитате природата, в която живеете, и за благополучие има някои изненадващо елементарни неща, които всеки може да направи, с цел да помогне на планетата.

Никой не може да направи всичко, само че всеки може да направи нещо, както споделят. Ние имаме отговорността да запазим нашия хубав свят за тези, които ще дойдат след нас.

92-годишният Сър Дейвид Атънбъро се бори за животните, околната среда и природата през целия си живот.



Британският зоолог и създател е може би най-известен като ефирен водещ, и сигурно ще го разпознаете, в случай че го чуете.

Сега тази жива легенда има друго значимо обръщение, което съгласно мен всеки би трябвало да чуе.

" Ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, хората ще продължат да съжествуват единствено още четири години ", написа неотдавна на Фейсбук.



Дейвид Атънбъроу сигурно не е първият човек, който приказва за това съществено предизвестие, само че постът му припомня, че това е въпрос, който всички би трябвало да вземем на съществено.

Те могат да наподобяват дребни и незначителни, само че пчелите имат голяма задача - към една трета от храната, която ядем, се опрашва от тези инсекти.

" През последните 5 години пчелното население е спаднало с 1/3 ", написа Дейвид Атънбъроу.

Но обстановката не е безнадеждна. Има едно нещо, което можем да създадем - и това е концепция, която се популяризира тъкмо като горски пожар.

Дейвид Атънбъроу предлага елементарен съвет, който всеки би трябвало да опита: Смесва захарта и водата в лъжица и я оставя в задния двор или терасата. Това може да ви помогне да избави живота си!



Дейвид Атънбъро написа:

" В това време на годините пчелите постоянно наподобяват като умиращи или мъртви, само че те са надалеч от тази фаза. Пчелите могат да са изтощени и просто нямат задоволително сила, с цел да се върнат в кошера, което постоянно може да докара до умирането им. Ако откриете изтощена пчела в дома си, елементарното решение със захар и вода ще помогне да съживите изтощена пчела ".

" Просто смесете две супени лъжици бяла, гранулирана захар с една супена лъжица вода и поставете лъжицата навън, с цел да доближи пчелата до нея. Можете също по този начин да помогнете, като споделите тази обява, с цел да повишите осведомеността на хората ", написа още той.



Ето още един метод да помогнете на пчелите и човечеството да процъфтява: да засадите цветя на балкона или в двора. Пчелите, които жужат към вас ще го харесат! / jenata.blitz.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР