Някои хора имат проблем да мислят, преди да говорят. Ако

...
Някои хора имат проблем да мислят, преди да говорят. Ако
Коментари Харесай

9 често срещани фрази, които умните хора никога не казват на обществено място

Някои хора имат проблем да мислят, преди да приказват. Ако си измежду тях, не си самичък. Думите и фразите, които не би трябвало да споделяме, са склонни да се промъкват в речта ни понякога. Проблемът е, че те могат да бъдат мъчителни за другите. Да бъдеш откровен е ужасно, само че има някои неща, които просто не би трябвало да казваш, написа beu.bg.

Ето девет неща, които интелигентните хора в никакъв случай не споделят на обществено място:

1. " Не е почтено! "

Да, животът не е почтен. И да се оплаквате, това няма да ви помогне да разрешите комплициран проблем или обстановка. Ако нещо се обърка, концентрирайте вниманието си върху това, да се опитате да разрешите казуса. И да викате и обяснявате на другите за ситуацията си, това няма да го усъвършенства.

2. " За вашата възраст "

Извадете изказванията, започващи със " за твоята... " от речника си. Да кажеш на някого " изглеждаш ужасно за твоята възраст " или " ти си много интелигентна за жена ", е доста надалеч от комплимент.Ако в действителност желаете да извършите комплимент на някого, оставете фразата " за твоята ".

3. " Изглеждаш изтощен "

Ако някой в миналото ви е казвал това, евентуално може да разберете за какво тази фраза може е толкоз дразнеща. Това е негативен коментар, който няма никаква цел. Нямаш визия какво става с живота на някой различен.Задръжте коментара за себе си.

4. " Ти в никакъв случай... " или " Ти постоянно... "

Повечето пъти, когато някой употребява тези изречения, въпроса е повече от трагичен. Тези изречения постоянно се употребяват, с цел да наранят някой различен или да покажат яд. Ако сте смутени за нещо, бъдете съответни. Няма причина да добавяте още драма.

5. " С цялото ми почитание "

Помислете какво става след тази фраза. 99,9% от времето, това е нещо, което не е почтително. Използването на тази фраза не ви дава карт бланш да кажете каквото желаете след нея. Умният човек в никакъв случай няма да я употребява, с цел да улесни диалог, който ще нарани някой различен.

6. " Както споделих и преди "

Всеки понякога не помни нещата. Тази фраза споделя на някой различен, че вие сте афектиран, че би трябвало да се повтаряте. Ако се повтаряте още веднъж и още веднъж и другият човек не схваща, пробвайте се да се изясните.

7. " Нали ти споделих "

Никой не обича да чува тази фраза. Това е детинско, незряло и се употребява единствено, с цел да се почувствате по-добре и да накарате някой различен да се усеща по-зле. Умният човек не се хвали, даже когато има право.

8. " Не ме интересува "

Ако някой различен изиска вашето мнение, значи желае да го чуе. Независимо дали са ви попитали къде желаете да отидете на вечеря, какъв филм желаете да гледате или коя риза наподобява по-добре, отделете време да дадете на другия противоположна връзка. Ако кажем " Не ме интересува " може да звучи злонамерено.

9 . " Предавам се "

Умният човек в никакъв случай не споделя тези две думи на глас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР