Някои хора имат късмет във всичко. Те преминават от една

...
Някои хора имат късмет във всичко. Те преминават от една
Коментари Харесай

Късметът не пада от небето. Но може да се програмира

Някои хора имат шанс във всичко. Те минават от една сполучлива работа на друга, познават всички верни хора, залозите им постоянно се изплащат. Дори и да се провалят, най-после всичко се подрежда в тяхна изгода. Късметът е суперсила, само че това не е всичко. Според Барнаби Марш, създател и сътрудник на Saint Partners и някогашен помощник в Принстънския институт за перспективни проучвания, шансът не е свръхсила, той няма доста общо с елементарния вървеж в живота. Хората са късметлии не тъй като щастливите случайности им се „ лепят “ - или и да го има, това не трае дълго. Постоянният шанс е вероятен, когато хората стратегически се приспособят към стратегическите житейски неопределености. „ Някои хора са доста по-късметлии от други, тъй като схващат същността на шанса и по какъв начин той работи “, споделя Марш. Той прибавя, че такива хора са по-склонни да бъдат готови, по-способни и по-добре могат да употребяват шанса, когато се сблъскат с него. Ако употребявам явна метафора, не става въпрос за това какъв брой щастливи хора хвърлят заровете и разчитат на тях. Основното нещо е те да схващат разпоредбите на играта и да употребяват тази информация, с цел да вършат подобаващи залози, преди заровете да са в ръката им. 

И по този начин, по какъв начин да сте сигурни, че не сте избрали най-трудния вид? Марш предлага четири метода за привличане на шанс.

Излезте измежду хората, с цел да ви виждат

Възможността ражда шанс, само че щастливите хора не чакат опция, която се случва един път в живота. Те търсят доста други възможности и по-късно употребяват тези, които най-добре дават отговор на техните умения и моментни обстановка. Те излизат посред света, построяват контакти и споделят своите умения с други хора. „ За инцидентния наблюдаващ наподобява, че шансът при тези хора преди малко е паднал от небето “, споделя Марш. — „ Но в действителност това е целеустремен развой на излизане посред околния свят. Постепенно ставате известо посредством навиците си, а хората ви виждат и се интересуват от вас “, разяснява Марш. Ставаш прочут посредством умения. Хората ви виждат и се интересуват от вас ".

Фокусирайте се върху резултатите, не върху събитията

Размишлявайки върху житейските истории на късметлиите, има заплаха да се направи неправилно умозаключение, че щастливо събитие в живота на човек е трансформирало всичко. Но шансът не се катализира от едно събитие. Всичко зависи от това по какъв начин хората употребяват тази опция.  „ Различните резултати в живота имат последици, които ни въздействат негативно или позитивно “, споделя Марш. „ Толкова доста области от живота, в които разчитаме на шанса, водят до нещастни последствия. И от време на време си мислим, че в този момент нямаме шанс, само че в действителност претърпяваме лавина от шанс. Например облага от лотарията. Ако се концентрирайте върху събитието, наподобява, че спечелилият е имал необикновен шанс - с помощта на мижавите шест цифри, той е блъснал джакпот. Но някои печеливши от лотарията не се възползваха от този шанс. Те пропуснаха опцията и историите им приключиха трагично. Те похарчиха милиони, изгубиха човешки контакти и в някои случаи се оказаха в още по-големи задължения от преди. (Макар че, за протокола, едно изследване откри, че множеството печеливши от лотарията към момента са удовлетворени от живота си.) „ Всичко опира до резултата. Колко добре се употребява шансът за основаване на поредност от нови шансове в бъдеще “, отбелязва Марш.

Минимизирайте риска

Хокеистът Уейн Грецки един път сподели: „ Нито един от ударите, които не извършите, няма да уцели задачата “. Справедливо, само че си коства да сложим афоризма на спортиста в подтекст. Грецки не стана хокейна легенда, тъй като правеше безумни удари в средата на терена. Неговият триумф се основава на стратегически ходове, които усилват възможностите на тима да означи гол. Така е и с тези, които намират шанс. Те не поемат опасности " всичко или нищо ", надявайки се на най-хубавото. Вместо да оставят нещата да се случват, те управляват каквото могат и минимизират отрицателните опасности, като разполагат с проект Б, а и проект В, в случай че е належащо. „ Тези, които сполучливо поемат риск, първо се твърдят, че няма да се случи нищо пагубно, в случай че рискът не се изплати “, споделя Марш. „ Те са в положение да диверсифицират въздействието на този риск “, изяснява той. Марш съпоставя тази тактичност със слот машина. Хората с извънреден шанс не просто дърпат лоста и се надяват да излязат на екранчето три череши. Редят авансово колкото могат череши и дърпат лоста единствено за тези, които са отвън контрола им. И в действителния живот, за разлика от казината, тази тактика не е машинация, а най-ефективният метод за игра.

Споделяйте шанса

Както към този момент споменахме, щастливите хора търсят доста благоприятни условия и по-късно употребяват тези, които най-добре дават отговор на потребностите им. Но те не оставят неизползваните благоприятни условия да лежат неизползвани. Те споделят шанса си с другите. „ Колкото повече шанс създавате за себе си, толкоз повече шанс създавате за другите “, отбелязва Марш.  Според него това основава механизъм за противоположна връзка. В ръцете на верните хора опциите порастват и се развиват. Това основава още повече благоприятни условия, които се предават на още повече хора. С течение на времето може би те ще се върнат при всички, които са свързани с тях. Късметът е монета и дребните вложения през днешния ден прерастват в голяма възвръщаемост на следващия ден. „ Ние споделяме, че шансът не е едностранна игра ", заключава Марш. „ Има задоволително за всички ", заключава той.

Източник: BIG THINK / Мениджър Нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР