Някои големи инвеститори виждат сериозни сигнали за бъдещето на финансовите

...
Някои големи инвеститори виждат сериозни сигнали за бъдещето на финансовите
Коментари Харесай

Милиардерът с инвестиции в Северна Корея, който обърна половината си богатство в злато

Някои огромни вложители виждат съществени сигнали за бъдещето на финансовите пазари, само че въпреки всичко не престават да гласоподават доверие на фондовите тържища.

Не и египетският милиардер Негуиб Савирис обаче. Той е избрал да играе на несъмнено, като е обърнал половината от своите 5,7 милиарда $ в злато, споделя Bloomberg.

В изявление от тази седмица супербогаташът споделя, че неговата прогноза е за ново рали на цената на благородния метал, която може да доближи 1800 $ за тройунция. За съпоставяне сега тя е малко над 1300 $.

За сметка на златото обаче Савирис твърди, че " надцененият " фондов пазар ще се срине.

" В последна сметка имаме Китай, който няма да спре да купува злато. Също по този начин хората са склонни да влагат в него парите си по време на рецесия, а ние сега се намираме в центъра на разнообразни рецесии ", счита милиардерът.

" Погледнете Близкия Изток и останалата част на света, а и господин Тръмп не мога доста ", споделя вторият най-богат човек в Египет.

Савирис споделя, че се надява на мир сред Съединени американски щати и Северна Корея. Причината е, че има огромни вложения в изолираната страна, които не може да си възвърне.

" Аз ще печеля от това, като сега ми се заплаща във валута, която е доста сложна за обменяне. Вложил съм доста пари в хотел и съм направил доста други положителни неща там ", споделя Савирис, който основава първият телеком в Северна Корея - Koryolink.

Милиардерът споделя, че поради връзките си с Пхенян през последните няколко години е бил притискат от държавните управления на целия западен свят.

" Познавам севернокорейските хора. Те са доста горди и не се пречупват под закани. С тях просто би трябвало да се усмихваш, да си подготвен да приказваш намерено и те сами ще потърсят контакт ", споделя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР