Някои ги оприличават на тюлени, други на дракони. Шест чудовища,

...
Някои ги оприличават на тюлени, други на дракони. Шест чудовища,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Езерните чудовища на Китай

Някои ги оприличават на тюлени, други на дракони. Шест чудовища, които населяват Тянчи - вулканично езеро в една от най-красивите планини на Китай - Чанбай. Намира се до границата със Северна Корея.

За чудовищата се приказва повече от век. Първо ги забелязали ловци. С времето свидетелските разкази набъбнали до стотици. Според легендите в Тянчи живеят три двойки загадъчни създания. Учените са безапелационни, че сходни същества не могат да населяват езерото, тъй като 9 месеца през годината Тянчи е сковано от лед. Чудовищата, обаче, се разкрили и на Джуо Йоншен. Защо избрали да му се покажат? Може би поради любовта му към планината. Джуо е локален фотограф, посветил живота си на снимане на хубостта на Чанбай.

ДЖУО ЙОНШЕН, фотограф

Роден съм в този регион и постоянно съм излизал в планината. Когато бях 20-годишен, се възпламених по фотографията. Снимах красиви пейзажи. Но към този момент желая освен това. Опитвам се да улавя придвижванията на другите типове, да снимам техните привички, техния живот.

ДЖУО е може би един от най-хубавите познавачи на Чанбай. Някогашната пристрастеност, от дълго време се е трансформирала в смисъл на живота му.

ДЖУО ЙОНШЕН, фотограф

Чувствам планината като мой дом. Всеки път, когато съм на Чанбай, имам чувството, че природата извършва зрелище особено за мен. Има моменти на изненада и на отчаяние.


Много хора считат Джуо за чудноват. Дори фамилията му и приятелите му мъчно го схващат. Шест месеца от годината той прекарва на палатка в планината. Няма никакво желание да се отхвърля от пристрастеността си. Казва, че до края на живота си, ще броди из Чанбай - с цел да се потопява в ритъма на планината и да чака идващото й зрелище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР