Някои европейски държави облекчават ограничителните мерки, въведени във връзка с

...
Някои европейски държави облекчават ограничителните мерки, въведени във връзка с
Коментари Харесай

Облекчени са ограничителните мерки в повечето европейски страни

Някои европейски страни облекчават ограничаващите ограничения, въведени по отношение на пандемията от ковид.
анулираха инспекциите по границите си за пасажери от други европейски страни, към този момент няма да постановат и карантина след влизане в страната .
Френският президент Еманюел Макрон огласи отпадането на още ограничавания и разгласи " първа победа " против ковид.  Той заяви, че следва цялостно отваряне на кафенетата и заведенията за хранене в региона на Париж.
" Това не значи, че вирусът си отишъл и че можем изцяло да се откажем от защитните ограничения. Ще би трябвало да живеем с него още дълго време, да съблюдаваме обществена отдалеченост. Лятото на 2020 година няма да бъде като всяко друго. Трябва да проучим развиването на епидемията, би трябвало да бъдем готови, ако тя се върне по-силна ".
В се  анулира наложителното носене на маски при посещаване на магазини, заведения за хранене, хотели, музеи, учебни заведения и на религиозни служби . Работното време на заведенията за публично хранене се удължава до 1 часа през нощта, а ограничаването за групи е до 4 души.
отваря границите си за европейски жители от страните в Шенген. В листата на рисковите страни обаче за момента остават тези, които не са част от зоната за свободно придвижване като България, Хърватия и Румъния, а също по този начин и Англия. 
анулира всички гранични ограничавания. Отменят се и предизвестията за пътешестване в 29 европейски страни.
От през днешния ден в на процедура се анулира карантината, наложена на 10 март. Властите позволяват да вземем за пример още веднъж да бъдат отворени театрите и кината, децата да заминат за летни лагери, да стартират работа СПА- комплексите.
Гражданите на могат да се движат свободно в страните от Евросъюза, без да е належащо при завръщането си да бъдат под двуседмична карантина и да дават данни за негативен тест за ковид. , където епидемиологичната обстановка за момента остава сериозна.
анулират рестриктивните мерки за пътешестване в страните в Северна Европа. Финландските управляващи също така резервират възбраната единствено за Швеция, а позволяват пътуванията и до балтийските страни.
Правителството на позволява пътуванията за туризъм до 16 европейски страни.
Властите в анулират възбраната за интернационалните полети като част за облекчение на ограниченията против ковид. Първите самолети ще бъдат по линията Кишинев-Минск.  В страната възобновяват работа хотели и заведения за хранене.
В се възобновяват вътрешния туризъм и пътуванията с трен.
Магазини и търговски центрове отвориха във Англия и пред тях се извиха дълги опашки от нетърпеливи клиенти.
В изтече положението на паника и активността си възобновиха моловете. От през днешния ден е позволено празнуването на сватби, кръщенета и рождени дни в. Занятията в университетите бяха възобновени в и.
На места обаче режимът към момента е непоколебим. Шведите да вземем за пример не могат да пътуват до прилежащи страни, в случай че не е извънредно неотложно. А продължава да не позволява туристи на своя територия до 21 юни.

Ограничения и наложителна карантина се постанова единствено за страни с към момента огромна заболеваемаемост от ковид.
откри летния туристически сезон.Отпадат рестриктивните мерки за влизане на българи в Гърция. Те ще паднат от 12 часа на обяд през днешния ден. При влизане в страната гръцките гранични чиновници ще дават по тяхна преценка анкетни карти, в които българските жители би трябвало да попълнят трите си имена и дестинация на пътуването си.
На случаен принцип ще бъдат вземани и проби за ковид. Това оповестиха от българското външно министерство. При позитивен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В подобен случай се предлага българските жители да се връщат в България от границата. От 15 юни летищата в Атина и Солун стартират да одобряват интернационалните полети. Задължителното тестване за ковид на летищата и 14-дневната карантина при позитивен резултат остават само за жители, които идват от региони, рискови за ковид. Пада карантината за идващите от няколко балкански страни. Това са. На 14-дневна карантина, обаче, подлежат идващите от трети страни, както и няколко страни в Европа -.
 Вижте още:
Европейска комисия пусна уеб страница за изискванията на пътешестване в ЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР