Някои дезинфектанти, които са произведени по време на пандемията от

...
Някои дезинфектанти, които са произведени по време на пандемията от
Коментари Харесай

Някои дезинфектанти съдържат канцерогенни вещества, сочи проучване

Някои дезинфектанти, които са създадени по време на пандемията от COVID-19, съдържат канцерогенни субстанции в огромни количества, сочи ново изследване.

При тестване на 260 типа дезинфектанти в Съединените щати в 44 от тях са открити високи и рискови количества бензен – канцерогенно вещество, което се свързва с няколко разнообразни типа онкохематологични болести, измежду които и левкемия.

По време на пандемията Администрацията по храните и медикаментите, която дава отговор и за регулацията на дезинфектанти, утвърди предел от две елементи на един милион бензен в обособените артикули. Въпреки това локална лаборатория е разкрила, че някои от партидите съдържат бензен осем пъти над този предел.

От самостоятелната лаборатория откриват също „ неприемливо високи “ равнища на метанол и ацеталдехид, които евентуално също са канцерогенни за хората

„ Наличието на тези субстанции в артикули, които са извънредно препоръчвани по време на пандемията и се употребяват както от възрастни, по този начин и от деца в огромни количества, прави откритието ни още по-притеснително “, споделя от лабораторията.

Администрацията по храните и медикаментите е известена за откритията, само че все още нямат коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР