Някои деца пропускат час, тъй като родителите им са въвлечени

...
Някои деца пропускат час, тъй като родителите им са въвлечени
Коментари Харесай

Директорите предупреждават, че децата пропускат час поради спорове между родители и училища

Някои деца пропущат час, защото родителите им са въвлечени в разногласия с учебните заведения, предизвестява през днешния ден синдикален водач.

Джон Камп, президент от Асоциацията на ръководителите на учебни заведения и колежи (ASCL), ще каже, че разпадането на „ неписания обществен контракт “ сред фамилиите и учебните заведения подхранва рецесията на отсъствията. Процентът на дълготрайни отсъствия скочи внезапно след блокирането на Covid, оставяйки учебните заведения да се борят да върнат децата в клас.

Повече от една пета (21,2%) от учениците в Англия са били „ непрекъснато отсъстващи “ през есенните и пролетните периоди предходната година, което значи, че са пропуснали повече от един на 10 урока. Това е повече от два пъти повече от броя на децата, които са пропуснали учебно заведение през същия интервал през 2018/19 (10,5%), съгласно Министерството на образованието (DfE).

Това е изследване за синдиката откри, че съвсем една трета (32%) от учителите и учебните ръководители са имали възпитаници, които са пропуснали час заради родител...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР