Някои държави се управляват с декрети. Други – с референдуми.

...
Някои държави се управляват с декрети. Други – с референдуми.
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ГАВРА

Някои страни се ръководят с декрети. Други – с референдуми. България – с подигравка. Такова е отношението на ръководещите към народа, който се явява негов суверен и който незнайно за какво и докога ще продължава да търпи.
Гавренето несъмнено е облечено с решения на по този начин нареченото Народно заседание, закони и постановления на Министерски съвет и ред други аксесоари, които имат за цел да основат легитимност на властта. Защото в действителност главното средство за ръководство са подмолни, цинични и безчовечни решения, изпълнявани от държавното управление на Бойко Борисов и мафиотизираната върхушка към него. Каквито да са привидните планове на по този начин нареченото ръководство на страната, в своята същина най-често сме очевидци на тъпчене на човешкото достолепие, обикновените цивилен права, плячкосване на хората.
Ето и два съответни образеца.
Първият е този с водача на неправителствената организация „ Боец ” Георги Георгиев, корав и непрекъснат конкурент на статуквото. Драмата, която се развихри към неговото пътешестване за Франция за животоспасително за жена му даряване на личния му бъбрек, надмина всевъзможен цинизъм. За един ден прокуратурата във Видин два пъти спря и след публичния напън въпреки всичко пусна Георгиев да пътува. Подобно държание има за цел да смаже и уплаши съперника, да показва мощ, да покаже на други сходни самостоятелни и свободни люде какво може да ги чака, в случай че инцидентно надигнат глава.
Вторият образец е издигането и, гласуването и прегласуването от Висш съдебен съвет на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. По случая е писано задоволително, по тази причина ще се въздържа от детайлности.
Най-страшното е, че и в двата посочени образци става дума за подигравка на правосъдната власт със законите и хората. Едва ли има нещо по-страшно за държавността от това.
Гавра е и целият ни по този начин наименуван Преход, заченат в лаборатории на наши и непознати ченгета, комунисти и комсомолци, а в следствие на техните бодигардове и водачи, мутри и бандити.
Гавра е ограбването на еврофондовете от доближените на властта и паразитиращи върху нея незаконни групировки и човеци.
Гавра е спомагателното плячкосване на хората посредством отвратително повдигане на налози и такси.
Гавра е провеждането на изборите и тяхното продобиване посредством потребление на „ мъртви души ”, пазаруване на гласове и подправяне на бюлетини.
Гавра е колосалното разделяне на нацията на малко на брой баснословно богати и голямо количество небогати.
Гавра е прогонването на децата ни в чужбина.
Гавра са ниските пенсии, които обричат възрастните хора на апетит, бедност и гибел. Наскоро излязоха достоверни разбори по отношение на облагата, която се образува при разликата сред междинната дълготрайност на живота и насъбраните пенсионни фондове, а също и за цялостната машинация към по този начин наречената „ втора ” пенсия.
Гавра е пренаписването на историята, в това число и в тази й част, която касае турското иго, наречено „ общуване ”.
Гавра е цялата ни здравна промяна.
Гавра… Гавра… И след гаврата – отново подигравка.
…………..
Автор: Калин Илиев
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР