Някои държави, които взеха решение да замразят активите на руската

...
Някои държави, които взеха решение да замразят активите на руската
Коментари Харесай

Финансовият министър Силуанов обвини Запада в опити да предизвика изкуствен фалит на Русия

Някои страни, които взеха решение да замразят активите на съветската Централна банка и държавното управление, се пробват по този метод да провокират неестествен банкрут на Русия. Това съобщи съветският министър на финансите Антон Силуанов, представен от съветските медии.

" Изявленията за това, че Русия не може да извърши отговорностите си по държавния дърг, не дават отговор на действителността. Ние имаме нужния размер средства за обслужване на отговорностите си. Замразяването на валутните средства на Банката на Русия и на държавното управление на РФ може да бъде оценено като опит на редица чужжди страни да провеждат неестествен банкрут, който няма зад себе си никакви действителни стопански учредения ", разгласи Силуанов, представен от пресслужбата на финансовото министерство.

Той акцентира, че Русия е подготвена да се разплати с притежателите на държавни скъпи бумаги, номинирани в непозната валута, с рубли, по курса на Централната банка, открит към датата на платежа. Силуанов означи, че по еврооблигациите, пуснати след 2018 година, сходна опция е планувана в емисионните документи.

По-рано Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз наложи наказания във връзка с съветския държавен дълг и интернационалните запаси на съветската Централна банта поради военната интервенция на Русия в Украйна. Точният размер на замразените средства не е обявяван, в неделя Силуанов разгласи, че става въпрос за към $300 млрд от общо $640 млрд златновалутни запаси.

Миналата седмица организациите Moody’s, S&P и Fitch намалиха кредитните рейтинги на Русия до предфалитни равнища. Те не са били на толкоз ниски нива от 1998 година, означават съветските медии.

В неделя Силуанов разгласи още, че част от наличните съветски запаси са в китайски юани и сега Западът оказва напън върху Пекин да ограничи достъпа на Русия до тях.

Според Силуанов партньорските връзки с Пекин ще разрешат на Москва да запази и даже усили двустранното съдействие в миг, когато западните пазари се затварят. Министърът на финансите акцентира, че Русия ще обслужва в рубли задълженията си към западните кредитори, до момента в който не бъде обезпечен достъп до златовалутните запаси на страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР