Някои британски полицаи е възможно малко да са прекалили. Това

...
Някои британски полицаи е възможно малко да са прекалили. Това
Коментари Харесай

Британската полиция е критикувана, че прекалява с ограниченията заради коронавируса

Някои английски служители на реда е допустимо " малко да са прекалили ". Това съобщи през вчерашния ден английски министър след предизвестия, че някои чиновници на английската полиция трансформират Обединеното кралство в полицейска страна, тъй като надвишават пълномощията си при налагането на противовирусните ограничавания, съобщи " Ройтерс ".

Според влезлите в действие в четвъртък нови правила английската полиция може да глобява на мига с по 30 лири хора, които се събират на групи от по повече от двама души или излизат от вкъщи си без уважителна причина като да вземем за пример да отидат на работа или да напазаруват.

Някои нейни чиновници обаче са упреквани, че ползват прекомерно фанатично ограниченията, да вземем за пример като употребяват дронове, с цел да шпионират разхождащите се по места с хубави гледки и не позволяват на хора с кучета да ги развеждат в открити пространства. Появи се даже информация, че са призовавали магазини да не продават великденски яйца, тъй като не били стока от първа нужда.

" Традицията при полицейската работа в нашата страна е служителят на реда да бъде просто жител в униформа, а не член на дисциплинирана подчиненост, настояща само по команда от държавното управление ", сподели пред Би Би Си Джонатан Съмпшън, някогашен арбитър в английския Върховен съд.

" Ето по този начин наподобява полицейската страна. Това е страна, в която държавното управление може да издава заповеди или да показва желания, без да има пълномощията по закон за това, а полицията е просто реализатор на желанията на министрите ", съобщи той.

За разлика от други страни полицията във Англия работи " по съвест " и се гордее с това, че е подотчетна на обществото, а не на страната.

Мартин Хюит, началник на Националния съвет на полицейските началници във Англия, съобщи, че се търси метод да бъде обезпечена нужната поредност в дейностите на полицията предвид на това, че всички би трябвало занапред да привикват с новите " невиждани ограничения ".

" Възнамеряваме да водим разговор с хората, ще обясняваме ограниченията. Ще приканваме хората да се приберат вкъщи и ще прилагаме (наказателни мерки) единствено в краен случай ", съобщи той пред радио Би Би Си.

Правителството изготви новите регулации предвид на безпокойството, че някои британци не извършват рекомендациите да заобикалят да се събират на публични места, с цел да не бъде допускано разпространяването на COVID-19.

През уикенда, преди да влязат в действие новите ограничения, парковете и местата с хубава панорама бяха претъпкани с хора, което накара архиепископа на Кентърбъри да призове хората да не се държат егоистично.

Новият ковид е лишил живота на 381 души във Англия през последните 24 часа, съобщи по-рано " Франс прес ", като се базира на управляващите. Това е скръбен връх за едно денонощие в страната. Общо 1789 души са умряли до момента от ковид във Англия.

Броят на доказаните случаи на болест доближи през вчерашния ден 25 150 - с над 3 хиляди повече спрямо вторник.

Министър Майкъл Гоув, един от водещите членове на кабинета, назова броя на умрелите във Англия " надълбоко фрапантен ", съобщи " Ройтерс ".

Не е ясно по кое време ще бъде пикът на епидемията, призна Гоув и предизвести, че за това " няма закрепена дата, да вземем за пример Великден ". " Това зависи от дейностите на всички нас. Можем да забавим този пик ", акцентира той. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1349)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР