Някои британски министри ще поискат от премиера Тереза Мей да

...
Някои британски министри ще поискат от премиера Тереза Мей да
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Британски министри плашат с оставки, ако Мей не смени курса на Брекзит

Някои английски министри ще изискат от премиера Тереза Мей да показа другата седмица " План Бе " за Брекзита и може да подадат оставка, в случай че тя не промени курса, написа в. " Дейли телеграф ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според английския всекидневник въпросните министри ще призоват Мей на съвещание на кабинета в понеделник да излезе с опция на проекта " Чекърс ".

Сегашното предложение на английската министър-председателка бе подложено на остри рецензии от водачите на Европейски Съюз на неофициалната среща на съюза в Залцбург в сряда и четвъртък. Това накара Мей да прикани ръководителите на блока да показват свои проекти за Брекзита.

В петък някои членове на Консервативната партия на английската министър-председателка приветстваха предизвикателния й звук, само че проектът " Чекърс " има и доста критици вкъщи, отбелязва Ройтерс.

Има догатки, че английският министър на труда и пенсиите Естер Маквей може да напусне държавното съвещание в понеделник, в случай че министър председателят не излезе с ново предложение, написа " Дейли телеграф ". Според английския всекидневник министърът на интернационалното развиване Пени Мордонт също е споменавана като евентуален претендент за овакантяване, макар че нейни другари отрекли тя да има желание да подава оставка.

По-рано през вчерашния ден Мордонт съобщи, че отношението на Европейски Съюз усилва поддръжката във Англия за излизане от съюза, даже в случай че не бъде реализирано съглашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР