Някогашното ентусиазирано студио Crytek вече е на ръба на финансово

...
Някогашното ентусиазирано студио Crytek вече е на ръба на финансово
Коментари Харесай

Crytek изгуби Warface и е все по-близо до фалита

Някогашното въодушевено студио Crytek към този момент е на ръба на финансово забвение. 6-годишният план Warface на немците към този момент няма да се създава от тях. Вместо това, чиновниците на Crytek Kiev си събраха багажа и основаха ново студио, взимайки с тях работата по играта.
С това основателите на Crysis остават единствено с един настоящ гейм план и голям брой тежки въпроси пред тях.

Оттук насетне, Warface ще се поддържа от външното студио Blackwood Games, одеве образувано от креативния шеф на играта Михаил Хаймзон.

Това наподобява като следващия, а може би финален гвоздей в ковчега на Crytek. През 2016 година компанията претърпя обилни разтърсвания и продаде пет от своите подразделения. Тогава чистката претърпяха единствено Crytek Kiev, централата на компанията във Франкфурт и подразделението в Турция.

Дългогодишният началник на студиото Чеват Йерли подаде оставка през 2018 година Пак тогава Crytek продаде правата върху Timesplitters на THQ Nordic. Така все още студиото работи единствено по мултиплейър екшъна Hunt: Showdown, който е Еаrly access заглавие в Steam.

Warface е free-to-play шутър от първо лице, който потегли на първо време за PC през 2013 година, а след това беше портнат за Xbox 360, PlayStation 4 и Xbox One. На върха на известността си играта имаше 25 милиона консуматори. През ноември 2018 година тя получи поддръжка за мишка и клавиатура за Xbox One, дружно с Warframe, War Thunder, Wargroove и Warhammer: Vermintide 2.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР