Някогашният хегемон в международния бейзбол Куба стана единственият отбор от

Някогашният хегемон в международния бейзбол Куба стана единственият отбор от ...

Само Австралия наруши комфорта на Топ 6 в Премиър 12.

Някогашният хегемон в международния бейзбол Куба стана единственият отбор от Топ 6 на световната ранглиста, който не успя да се класира за Финалната шестица на шампионата на планетата "Премиър 12". Днес Страшилището от Карибите (№5 в света) загуби с 0:7 срещу съдомакина и защитаващ титлата си от 2015 г. тим на Корея и остана на последно място в група С в Сеул.

Втори в крайното класиране завърши отборът на Австралия, който в предопределящ сблъсък тази сутрин надделя над Канада с 3:1. "Кенгурата", "кленовите листа" и кубинците приключиха с по 1 победа и 2 загуби, като представителите на Океания се оказаха с най-добри допълнителни показатели и продължават напред заедно с непобедените корейци.

Така австралийците, които са №7 в ранглистата на световната конфедерация (WBSC), единствени извън Топ 6 намериха място във финалната фаза на турнира. Останалите претенденти за световната титла са №1 Япония, №2 САЩ, №3 Корея, №4 Тайван и №6 Мексико.Надпреварата в "супер кръга" ще се проведе от 11 до 16 ноември в Япония – на ст. "Зозо Марин" в Чиба и на ст. "Токио Доум" в столицата. Регламентът предвижда мачове всеки срещу всеки, като ще важат резултатите между тимовете от груповата фаза.

В стартовото класиране лидери с по една победа са Мексико, Япония и Корея, а като догонващи с по една загуба започват САЩ, Тайван и Австралия. В първия ден от Финалната шестица в понеделник са двубоите Мексико (1-0) - Тайван (0-1), Япония (1-0) - Австралия (0-1) и Корея (1-0) - САЩ (0-1). Последната среща ще е повторение на финала от 2015 г., в който корейците се наложиха с 8:0.

След изиграването на всички срещи от втория етап първите два тима ще се класират за мача за титлата, а третият и четвъртият ще определят бронзовия медалист. И малкият, и големият финал на "Премиър 12" ще се играят следващата неделя (17 ноември) в Токио. Накрая най-предно завършилият отбор от зона "Америка" и най-предно завършилият отбор от зона "Азия-Океания" (без Япония) ще получат квоти за олимпийските игри следващото лято.РЕЗУЛТАТИ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА "ПРЕМИЪР 12" 2019

Група С
"Гочеок Скай Доум", Сеул (Кор)

6 ноември
Куба - Канада 0:3
Корея - Австралия 5:0

7 ноември
Куба - Австралия 3:2 (10 ининга)
Канада - Корея 1:3

8 ноември
Австралия - Канада 3:1
Корея - Куба 7:0

КЛАСИРАНЕ

 1.  Корея    
 3
  0       1.000       
 2.  Австралия        
 1  
  2        .333  3.  Канада           
 1 
  2  
       .333  4.  Куба
 1   2        .333

Източник: sportal.bg