Някогашният хегемон в международния бейзбол Куба стана единственият отбор от

...
Някогашният хегемон в международния бейзбол Куба стана единственият отбор от
Коментари Харесай

Само Австралия наруши комфорта на Топ 6 в Премиър 12

Някогашният хегемон в интернационалния бейзбол Куба стана единственият тим от Топ 6 на международната класация, който не съумя да се класира за Финалната шестица на шампионата на планетата " Премиър 12 ". Днес Страшилището от Карибите (№5 в света) загуби с 0:7 против съдомакина и защитаващ купата си от 2015 година отбор на Корея и остана на последно място в група С в Сеул.

Втори в крайното класиране приключи тимът на Австралия, който в предопределящ конфликт тази заран надви над Канада с 3:1. " Кенгурата ", " кленовите листа " и кубинците завършиха с по 1 победа и 2 загуби, като представителите на Океания се оказаха с най-хубави спомагателни индикатори и не престават напред дружно с непобедените корейци.

Така австралийците, които са №7 в ранглистата на международната конфедерация (WBSC), единствени отвън Топ 6 откриха място във финалната фаза на шампионата. Останалите кандидати за международната купа са №1 Япония, №2 Съединени американски щати, №3 Корея, №4 Тайван и №6 Мексико.



Надпреварата в " супер кръга " ще се организира от 11 до 16 ноември в Япония – на ст. " Зозо Марин " в Чиба и на ст. " Токио Доум " в столицата. Регламентът планува мачове всеки против всеки, като ще важат резултатите сред отборите от груповата фаза.

В стартовото класиране водачи с по една победа са Мексико, Япония и Корея, а като догонващи с по една загуба стартират Съединени американски щати, Тайван и Австралия. В първия ден от Финалната шестица в понеделник са дуелите Мексико (1-0) - Тайван (0-1), Япония (1-0) - Австралия (0-1) и Корея (1-0) - Съединени американски щати (0-1). Последната среща ще е повтаряне на финала от 2015 година, в който корейците се постановиха с 8:0.

След изиграването на всички срещи от втория стадий първите два отбора ще се класират за мача за купата, а третият и четвъртият ще дефинират бронзовия медалист. И дребният, и огромният край на " Премиър 12 " ще се играят идната неделя (17 ноември) в Токио. Накрая най-предно приключилият тим от зона " Америка " и най-предно приключилият тим от зона " Азия-Океания " (без Япония) ще получат квоти за олимпийските игри идващото лято.



РЕЗУЛТАТИ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА " ПРЕМИЪР 12 " 2019

Група С
" Гочеок Скай Доум ", Сеул (Кор)

6 ноември
Куба - Канада 0:3
Корея - Австралия 5:0

7 ноември
Куба - Австралия 3:2 (10 ининга)
Канада - Корея 1:3

8 ноември
Австралия - Канада 3:1
Корея - Куба 7:0

КЛАСИРАНЕ

1. Корея
3
0 1.000
2. Австралия
1
2.333 3. Канада
1
2
.333 4. Куба
1 2.333

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР