Някогашният ас в ските Марк Жирардели иска да се срещне

...
Някогашният ас в ските Марк Жирардели иска да се срещне
Коментари Харесай

Марк Жирардели в шербетен ПР за втори лифт на Банско

Някогашният ас в ските Марк Жирардели желае да се срещне с премиера Бойко Борисов. Спешно. Това той съобщи при следващото си присъединяване в откриването на ски сезона в Банско. Причината е, да изясни на Борисов какъв брой необходим е вторият въжен превоз на зимния курорт.
Има и мотив: доста негови другари в чужбина го питали, тъй като към момента не се построява втори кабинков въжен превоз. Ако не се построял час по-скоро, доста хора от целия свят щели да спрат да карат ски в България. Направо спешен ПР, подет с ултраентусиазъм от медиите, на които Пеевски към този момент не е притежател и няма никакъв надзор над тях, както самичък твърди. В някои от тях шербетът е в дози, грозящ читателя от внезапно повдигане на кръвната захар…

Жирардели няма никаква виновност за прекосяването на мярката. Легендата в белите спортове получава напълно подобаващ, евентуално и много великодушен хонорар от Първа капиталова банка заплаща великодушен хонорар и е разумно да демонстрира такава интензивност. Вероятно за поисканата обществено среща с премиера е очакван и бонус – прелестен предколеден подарък.

Големият първенец Жирардели евентуално не знае, че строителството на втория въжен превоз е спряно с решение от Върховния административен съд (ВАС). Жирардели е роден в Австрия, само че се прочува като люксембургски състезател по белите писти. И в Австрия, и в Люксембург той не би си разрешил да желае незабавни срещи с министър председателите там, с цел да бъде прегазено правосъдно решение. И през разум не би му минало. Тук обаче може. Особено когато край него припява „ яката дупара “ Гери Никол, която също взе участие в откриването на ски сезона в Банско.

Строителството на втори въжен превоз в Банско и разширението на ски зоната са спрени от тричленен състав на Върховен административен съд на 27 юли. Така бяха анулирани измененията в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “, признати от Министерски съвет в края на декември 2017 година Решението на кабинета всъщност отвори строителството на лифта, за което община Банско и хора от туристическият бранш упорстват от години. Решението провокира митинги на природозащитници в цялата страна. Те се тормозят от презастрояване на Пирин. Имаше и контрапротести в отбрана на лифта.

Според висшите съдии обаче са нарушени разпореждания на Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и на Закона за биологичното многообразие (ЗБР). Това значи, че не са осъществени екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), каквото е условието за проекти и капиталови оферти, при които са вероятни обилни въздействия върху околната среда.

Тричленният състав на съда счита също, че административният акт не подхожда на главната цел на Закона за предпазените територии, а точно - опазването и съхраняването на предпазените територии като национално и общочовешко благосъстояние и притежание и като специфична форма на запазване на родната природа, способстващи за развиването на културата и науката и за благополучието на обществото.

Там категорично е планувано, че опазването на природата в предпазените територии има преимущество пред другите действия в тях.

Марк Жирардели ще се позабавлява у нас, ще зарадва с наличието си и обаянието си десетки почитатели на ските, ще даде подписи. Банковата му сметка ще се усили с хонорара за пиарските му старания в интерес на концепциите и проектите, които банкера Минев желае да осъществя в Банско. Самият факт, че казусът не се вземат решение толкоз години, демонстрира, че противоречивите моменти не са по никакъв начин малко, нито дребни.

Дали след него среща за втория въжен превоз с Борисов няма да изискат и гимнастичките от рекламите на ПИБ?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР