Някогашната репортерка от “24 часа и автор на книгата за

...
Някогашната репортерка от “24 часа и автор на книгата за
Коментари Харесай

Биографът на Борисов не успя да стане регионален експерт в Брюксел

Някогашната кореспондентка от “24 часа ” и създател на книгата за Бойко Борисов “Бойко, който постоянно се завръща ” Кристина Кръстева опита несполучливо да стане представител на районното министерство в задачата на България към Европейския съюз в Брюксел.
Това се вижда от документите за състезанието, оповестени на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестява EURACTIV. Министерството е удостоверило пред европейската медия, че двамата претенденти, достигнали до третия кръг на състезанието, са отхвърлени от комисията.

Конкурсната процедура е завършила без класиране, тъй като никой от явилите се претенденти не се е показал сполучливо, написа и в документите. Не е ясно по какъв начин Кръстева въобще доближи до последния кръг на състезанието, който изисква 4-годишен стаж в областта на районното развиване.

За присъединяване на Кръстева в състезанието първо заяви проверяващият уебсайт “Биволъ” във Facebook.

На 3 август медията е поискала от Министерство на регионалното развитие концепциите на Кристина Кръстева и Владислав Сарнацки – двамата претенденти, стигнали финалния стадий от процедурата. Министерството беше запитано и какво обучение и какъв съответен опит имат двамата, както и кой от тях е утвърден. Министерството не даде концепциите, само че отговори, че към момента няма утвърден претендент.

По това време Кръстева водеше в класирането, като концепцията й беше утвърдена с оценка 4.50 и тя беше позволена да я отбрани и устно. Темата на концепцията е „ Политиката на Европейски Съюз за районно развиване и провокациите пред Министерството на районното развиване и благоустройството в подтекста на подготовката на новия програмен интервал “;

Според обявата за позицията се изисква най-малко бакалавърска степен, 4 години опит в региона на районната политика, районната стопанска система, оперативните стратегии и стратегиите за териториално съдействие или в региона на съдействието със службите на европейските институции и органите на Европейския съюз за реализиране на политиката за районно развиване

Като спомагателни умения, носещи преимущество, бяха посочени висше обучение в региона на Социални, икономически и правни науки, притежаване на най-малко един непознат език от формалните на Европейски Съюз.

При назначение главната месечна заплата ще бъде избрана в границите от 660 лева до 3200 лева, гласеше още обявата.

Кон за кокошка

През юли 2007 година по времето, когато Борисов беше кмет на София, Кръстева, която тогава отразяваше работата на Столичния общински съвет за в. “24 часа” взе жилище в квартал “Борово” след договорка с кметството. Кръстева бе поискала замяната, а предлагането за нея бе импортирано от Милан Миланов, който с изключение на общински консултант по това време беше и водач на Съюза на свободните демократи (ССБ) – партията на някогашния кмет Стефан Софиянски.

Журналистиката съумя да размени панелната си гарсониера от съвсем 44 кв. м в “Полигона” за 90 кв. метра апартамент в нова общинска кооперация в влиятелния столичен регион “Красно село”. Квадратният метър на панела беше оценен на 980 евро, а на общинската тухла – на 722 евро. Така се получаваше по-малко за доплащане. В общинските комисии жилището беше оценено на 135 000 лв.. Съветниците подвигнаха с 5000 евро и по този начин “пазарната” цена на жилището стана 140 000 лева, което е 70 000 евро.

По това време цените на парцелите бяха в своя пик и за множеството хора беше немислимо да си купят жилище в София за под 1000 евро кв. м.

Източник: EURACTIV
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР