Някога великолепната американска писателка и журналистка е казала За

...
Някога великолепната американска писателка и журналистка е казала  За
Коментари Харесай

Сватба с изнесен ритуал - какво трябва да знаем?

Някога превъзходната американска писателка и журналистка е споделила „ За благополучен брак е нужно да се влюбиш доста пъти и постоянно в еднакъв човек “. Абсолютно сме съгласни с нея и в случай че вие смятате, че в наши дни е чиста отживялост хората да подписват брак и да подвигат сватби, то няма да сте прави.

Да, влюбените двойки не подписват толкоз постоянно брак колкото едно време, само че това напълно не значи, че „ смелчаги “ липсват. Дори бихме си разрешили да предположим, че броя на женените хора е намаляла не заради някакъв боязън от формалното обвързване единствено по себе си, колкото от все по-високите разноски, които се постанова да бъдат отделени за организирането на една женитба.

Ако въпреки всичко се нареждате измежду упоменатите „ смелчаги “, то евентуално към този момент сте разучили всички ритуали, свързани с идната женитба, както и сте развързали кесията си, както се споделя.

Освен да ви пожелаем прелестен брачен обред, изпълнен единствено с позитивни страсти, както и последвал благополучен брак, ние ще си позволим в следните редове да ви срещнем с това какво съставлява сватбата с изнесен обред. Може би към този момент сте осведомени по тематиката, само че е изцяло допустимо и да не сте проучили изцяло обстановката.

Сватбата с изнесен обред е женитба, която се състои отвън ритуалната зала за подписване на цивилен брак. Както знаете, дали ще изберете самата женитба да включва подписване на църковен брак или не, то сключването на цивилен брак е наложително изискване, с цел да се счете бракът за годен. Вероятно тук е момента да споменем, че към този момент няма условие гражданският брак да се реализира преди църковния, както беше до наскоро.

 какво е женитба с изнесен обред Снимка: Takmeomeo/pixabay.com

Защо хората се насочват към сватбите с изнесен обред? Много просто! По този метод те могат да проведат този паметен за тях и за гостите им ден на място на което самите те пожелаят- на брега на морето, на върха на планина, в пещера или пък посред някое историческо място като хълма Царевец, добре непокътнатата и реставрирана цитадела в Хисаря, древен град Кабиле и още доста други.

Сватби с изнесен обред могат да се организират в съвсем всички общини след утвърждението и единодушието на кмета. Тарифата за провеждането им е доста друга като в някои градове тя може да е към 100 лева, а в други над 300 лева Зависи къде сте решили да проведете паметното събитие, като е значимо уточнението, че не е нужно то да е в града, в който живеете по настояще.

Именно тук идва изненадата за мнозина, тъй като точно в София, столицата на България, както и максимален български град, провеждането на женитба с изнесен обред не е разрешено. Позволено е единствено след формалното подписване на цивилен брак в ритуалната зала. Странно, нали?

Ако държите сватбата ви да се организира хем в София или покрайнините ѝ, и хем да е с изнесен обред, то пред вас има две благоприятни условия. Или да сключите цивилен брак в определена от вас ритуална зала в София и по-късно да я „ повторите “ с изнесен обред против сума от 324 лева (считана съгласно ценоразписа за 2023 г.) или просто да се насочите към покрайнините на столицата.

Прекрасни сватби с изнесен обред са изнасяни в Ихтиман, Горна Малина, Елин Пелин и други Която и опция да изберете е значимо сватбеният ви ден в действителност да е паметен и незабравим!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР