Някога в германския ВМФ се хвалеха, че техните модерни подводници

...
Някога в германския ВМФ се хвалеха, че техните модерни подводници
Коментари Харесай

Всички германски подводници тип 212А излязоха от строя

Някога в немския ВМФ се хвалеха, че техните съвременни подводници вид 212А са снабдени с водородни горивни детайли и могат да изкарат две седмици под вода, без да изплуват. Обаче скоро признаха, че всичките шест подводници са отвън строя по разнообразни аргументи и са на ремонт, написа politros.com. Последната подводница U-35 получила сериозна щета на рулевото (кормилното) колело по време подводна маневра край норвежкото крайбрежие. Повредата заставила подводницата да се насочи за ремонт в порт Кил, заяви RT.

Две подводници клас 212А се намират на планово техническо обслужване и ще излязат в морето през втората половина на 2018 година Две други подводници също се нуждаят от незабавен ремонт, чийто кроен период също е незнаен. Шестият съд е спуснат на вода през октомври и до май ще минава тествания.

Представителят на Бундесвера Ханс-Петер Бартелс декларирал, че Германия изпитва недостиг от аварийни елементи за своите подводници: след довеждане докрай на „ студената война” Берлин се отказал да поддържа склад от аварийни елементи заради огромните разноски.

Подводниците вид 212А са серия от немски дизел-електрически подводници с дублиращо зареждане от водородни акумулатори. Характеристики: Дължина – 56 м, цялостна водоизместимост – 1800 тона, подводна скорост – 20 възела (37 км/час), дълбочина на потапяне – 700 м. На въоръжение в Германия, Италия и Израел.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР