Някога в едно малко градче близо до морето живял един

...
Някога в едно малко градче близо до морето живял един
Коментари Харесай

Притча: Как даваме живот

Някога в едно малко градче покрай морето живял един мелничар. Заедно с жена си той мелел зърното за жителите на градчето.

Нямало друго място на света, където да съществували толкоз наслада, здраве и благополучие, както в това малко градче. Всички пристигнали на това място се чудели – каква е тайната, какво извънредно нещо се е случило тук, че всички хора са толкоз мъдри, здрави и щастливи.0

Самите поданици на градчето, които преживявали целия си умишлен живот там в наслада, здраве, благополучие и забавление не знаели тайната на това знамение.

Ето къде се корени чудото на безкрайната наслада в дребното градче!

То се криело в служенето на мелничаря и неговата жена и в тази обич, която те влагали в брашното! Тази обич, която хората отнасяли със себе си дружно с торбите с брашно, от което след това правили хляба си.

Съживяващата мощ на любовта на мелничаря и неговата жена прониквала в телата на хората, когато ядяли самун. По този метод, като радио талази, тази съзидателна сила на любовта се разпространявала из цялата местност!

Никой от жителите на градчето не подозирал за аргументите на своето благополучие. Те просто и се наслаждавали.

Понякога хората живеещи даже в непосредствена непосредственост един до различен, не съумяват да разгадаят и разпознаят по какъв начин простичките дребни положителни каузи дават живот и наслада на хората в близост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР