Някога простиращият се на огромни територии халифат на терористичната групировка

...
Някога простиращият се на огромни територии халифат на терористичната групировка
Коментари Харесай

ДАЕШ владее само 4 квадратни километра в Сирия

Някога разпрострялият се на големи територии " халифат " на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) е бил стеснен до джоб от 4 квадратни километра територия в източната част на Сирия. Това разгласи почитан кюрдски пълководец, представен от " Франс прес ".

С поддръжката на ръководената от Съединени американски щати военна коалиция, Сирийските демократични сили (СДС) са в последните стадии от настъплението, почнало преди повече от 4 месеца против последния бастион на терористите.

Постоянно смаляващ се брой терористи от ДАЕШ, водени най-вече от иракски командири, в този момент пазят единствено шепа махали в долината на Ефрат, посочи локалният пълководец на Съюз на демократичните сили Хевал Рони.

" Географски казано, под контрола на ДАЕШ има останали единствено четири квадратни километра, които се простират от Багуз до границата с Ирак ", означи той от региона на Багуз.

" Сред тях има някои висши главатари на ДАЕШ... само че не знаем кои тъкмо ", уточни Рони, който управлява интервенциите на Съюз на демократичните сили в региона.

По думите му, той нямал информация за главатаря на ДАЕШ Абу Бакр ал Багдади, за който се счита, че към момента е жив и е най-издирваният човек в света.

В изявление за Агенция Франс Прес през предходната седмица, висшият пълководец на Съюз на демократичните сили съобщи, че борбата е прекъсната, само че че силите му ще се нуждаят от към месец, с цел да наложат цялостен надзор над региона и да разгласят победа.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права повече от 1200 терористи и към 600 бойци на Съюз на демократичните сили са били убити от началото на офанзивата на 10 септември.

Допълва се, че над 400 цивилни също са починали, като доста от тях са убити при въздушни удари на интернационалната коалиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР