Някога опитвали ли сте да намажете твърдо масло върху печена

...
Някога опитвали ли сте да намажете твърдо масло върху печена
Коментари Харесай

Тези 10 храни НЕ трябва да се държат в хладилник

Някога опитвали ли сте да намажете твърдо масло върху печена филийка? Пълна злополука, еквивалент на ”котка върху капака на кола ”. Ето кои са храните, които фактически имат по-добър усет, текстура и устойчивост, когато не ги държите в ледник.
1. Масло
Въпреки че съдържа пастьоризирано мляко, маслото може да седи на плота до седмица, а в случай че е осолено – още по-дълго. Просто не забравяйте да го съхранявате в херметически резервоар или керамична купичка за масло.
2. Пъпеш
Пъпешите би трябвало да стоят на стайна температура, с цел да узреят вярно. Единственото изключение е сортът „ медена роса ”, който не продължава да зрее след бране и се съхранява добре в хладилника.
3. Домати
Подобно на пъпешите, доматите просто стават все по-вкусни при стайна температура. Според специалистите температурите в хладилника в действителност са много ниски за оптимално предпазване на домати и могат да създадат текстурата им „ гумена ”.
4. Картофи
Охлаждането кара нишестето в картофите да се преобразува в захар, което значи по-сладък усет и по-твърда текстура. Най-добре ги съхранявайте в хартиена торбичка на хладно и мрачно място – долап или килер.
5. Лук
Ако е седял в ледник, а по-късно премине термична обработка, лукът става на каша и много разглезен. Това е по този начин, тъй като зеленчукът обича да всмуква влагата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР