Някога най-бързо растящата голяма икономика и тази, която през миналата

...
Някога най-бързо растящата голяма икономика и тази, която през миналата
Коментари Харесай

Петата по големина икономика в света отчита най-острия спад в историята си

Някога най-бързо растящата огромна стопанска система и тази, която през предходната година изпревари Англия и Франция и се подреди на 5-то място в света по БВП, чака най-значителния тримесечен спад в историята си вследствие на пандемията.

С над 65 000 нови инфектирани и общо 3 милиона души с ковид, пътят на Индия към възобновяване наподобява дълъг и муден.

Комбинацията от парични и фискални ограничения, които трябваше да поддържат стопанската система, не се оправиха с тази задача, като милиони останаха без работа, а бизнесът беше изправен на ръба на банкрута.

Според икономисти, интервюирани от Bloomberg, Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие на страната се е свил 18% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година. Това чакат да покажат данните, които би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден.

Това би трябвало да бъде най-сериозното стесняване на стопанската система от 1996 година, когато страната стартира да разгласява данни за икономическия си напредък. Също по този начин сходен спад би бил най-значителния от всички съществени азиатски стопански системи.

До огромна степен повода за това е, че още преди пандемията третата по огромните стопанска система в Азия се бореше със забавянето си, откакто сенчестият бизнес в банковия бранш прерасна в рецесия, засегнала отпущането на нови заеми и потреблението. А последното способства за 60% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР