Някога могъщата Европа и Европейският съюз в момента са в

...
Някога могъщата Европа и Европейският съюз в момента са в
Коментари Харесай

Орбан пред Вучич и словенския премиер: Някога могъща Европа е в отстъпление

Някога могъщата Европа и Европейският съюз сега са в оттегляне , разяснява унгарският министър председател Виктор Орбан на взаимна видеоконференция със сръбския президент Александър Вучич и словенския министър председател Янез Янша, оповестява RMX.

" Европа е в оттегляне, Европа се показва по-лошо, в сравнение с преди 30 години . Коефициентът на плодовитост през 1990 година в Европейски Съюз беше 1,8, през 2008 година беше 1,56, а през 2018 година - 1,5. Годишният брой бракове демонстрира същия модел. Ако погледнете разноските за защита, той е еднакъв: обръщаме доста по-малко внимание на нашата сигурност, в сравнение с преди 30 години . Икономическата продукция на Европа през 1990 година е била 25% от международната - предходната година е 15%. "

Конференцията " Нецензурирана Европа " - напълно извършена на британски език, с цел да се избегне деформиране в превода - е модерирана от френския мъдрец и евродепутат Франсоа-Ксавиер Белами, който съобщи в увода си, че хората в Будапеща, Любляна и Белград са обвързани от едни и същи полезности, добавяйки, че разговорът е единственият път напред.

" Трябва да си върнем опцията да обсъждаме , тъй като би трябвало да си върнем опцията да вземем решение ", разяснява Белами.

Вучич изрази разочарованието си от първичното справяне с пандемията . " В началото на рецесията с Ковид, мисля, че беше в средата на март. Изведнъж Европейски Съюз взе решение да не разреши износът на здравно съоръжение за страните от Западните Балкани. Разбира се, това продължи единствено два-три дни, само че в този съответен ден реагирах, казвайки, че солидарността в този момент не е нищо друго, с изключение на една, две или три думи, написани на хартия и цялата агитация на по този начин наречените демократични медии ".

Янша разяснява, че " Брекзит " е " стратегическа злополука " за Европейски Съюз и подлага на критика първичното справяне с пандемията от множеството интернационалните институции. " Организация на обединените нации, Европейски Съюз - бяхме изцяло неподготвени. Един месец Европейски Съюз изглеждаше като през европейското средновековие - стени, бариери и ограничавания, комендантски час, изключителни обстановки, конфискация на здравна и защитна екипировка ", сподели той и добави, че Европа се нуждае от " реалистични, прагматични стъпки " към стабилизиране , като посочи, че " най-голямата опасност за Европейски Съюз е културният марксизъм ".

Въпреки рецензиите си към другите дефекти на Европейски Съюз - в това число пагубното справяне с миграционната рецесия - и тримата водачи се съгласиха, че единственият път напред е прям продан на отзиви , като се вземат поради спецификите на всяка страна.

" Смятам, че Европа има чудесна опция да стане най-хубавото място на света - Америка отслабва, Китай излезе в стопански по-добра позиция , политически не е лесна позиция ", разяснява Вучич.

Орбан уточни, че Западна Европа не би трябвало да насилва нациите със своята " прогресивна, либерално-лява, полумарксистка идея ", върху тези, които се подчиняват на " идея за Европа, учредена на християнската просвета ".

" Западът не би трябвало да постанова своите възгледи на източните страни и ние, централноевропейците, не би трябвало да споделяме на западняците по какъв начин би трябвало да ръководят страните си ", сподели Орбан. " Трябва да попитаме западняците: апелирам, не ни казвайте по какъв начин би трябвало да живеем живота си ".

Орбан похвали двамата си събеседници , като назова триото " специфичен клуб на борци за независимост ", казвайки, че " Янез Янша постоянно се смята в Унгария за най-големия антикомунистически герой политик ".

За Вучич, Орбан разяснява: " Александър, ние те оценяваме като водач, който върна Сърбия на политическата карта на Европа . "
 Унгария отхвърли рекомендацията на Европейски Съюз за отваряне на границите
Унгария отхвърли рекомендацията на Европейски Съюз за отваряне на границите

В момента ние не можем да използван молбата на Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР