Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече

...
Някога давали работа на хиляди хора, днес тези професии вече
Коментари Харесай

4 забравени или напълно изчезнали професии

Някога давали работа на хиляди хора, през днешния ден тези специалности към този момент не са толкоз известни или изобщо не съществуват. Причина за изгубването на някои от тях е развиването на новите технологии.

Business Insider споделя за няколко специалности, които са били известни през миналите десетилетия, само че през днешния ден са съвсем забравени. Ето ги и тях:

Машинопист
 Снимка 423901
Източник:

Преди появяването на персоналните компютри и мобилните телефони тази специалност е доста известна. Днес обаче всеки разполага с такива устройства, тъй че не му е належащо да се възползва от услугите на някоя машинопистка. Такива експерти си намират работа и през днешния ден в някои адвокатски адвокатски фирми или в съда, да вземем за пример.

Млекар
 Снимка 423905
Времето, когато млякото се разнася в стъклени бутилки до дома, не е толкоз надалеч, само че за сметка на това е добре забравено остаряло.

Продавач във видеотека
 Снимка 423900
Източник:

Цалата промишленост, обвързвана с отдаването чартърен и продажбата на видеокасети и филми на DVD, се появи и изчезна изцяло единствено за няколко десетилетия. Първият подобен магазин отваря порти през 1977 година в Лос Анджелис.

В Съединени американски щати се основава и първата такава верига - Family Video. Някога тя дава работа на 84 300 души, само че през 2010 година обаче компанията банкрутира.

Телефонист

За първи път тази специалност се появява в края на 19-ти век. През 1878 година Джордж Кроу става първият телефонист или телефонен оператор в компанията Boston Telephone Dispatch. Днес тази служба не съществува.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР