Някога чудили ли сте се защо сутрин ви се пишка

...
Някога чудили ли сте се защо сутрин ви се пишка
Коментари Харесай

Защо ви се пишка толкова много сутрин?

Някога чудили ли сте се за какво заран ви се пишка толкоз и би трябвало да посетите тоалетната незабавно откакто станете? Разбира се, уловието е да не сте бременни, тъй като тогава е изцяло разбираемо. Ето каква е повода:

През нощта бъбреците филтрират по-малко урина, а пикочния мехур се отпуска и задържа повече от нея. Освен това един хормон, наименуван вазопресин, инструктира клетките да задържат водата. Поради тези фактори не е изненадващо, че вашият пикочен мехур може да е много цялостен заран. След това, първата ви течност е чаша кафе? Кофеиновите питиета могат да имат диуретичен резултат.

Това е обикновено за заран, само че в случай че забележите, че това се случва през целия ден, може да имате някакъв проблем. В подобен случай, обърнете се към доктор, тъй като е допустимо да имате някаква зараза на пикочните пътища или свръхактивен пикочен мехур.

В по-редки случаи, честото пишкане може да е симптом на заболяване като диабет (често съпроводен от жажда) или маточни фиброми, които са доброкачествени формирания (може да почувствате напън или да имате продължителна менструация). Отново в тези случаи, посетете доктор.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР