Някога чудили ли сте се как супер богатите хора, като

...
Някога чудили ли сте се как супер богатите хора, като
Коментари Харесай

Богатите хора не правят тези 5 грешки с парите си

Някога чудили ли сте се по какъв начин супер богатите хора, като Уорън Бъфет и Марк Кюбан, живеят ден след ден? Може би те имат някои екстравагантни привички, само че е доста евентуално да следват избрани правила за парите, които им оказват помощ да усилят и защитят благосъстоянието си. Дори в случай че към момента не сте натрупали лично положение, можете да се възползвате от това, написа beu.bg.

Ето пет неща:

Те не икономисват всичко, което завоюват

" Повечето хора по този начин провеждат живота си, че отделят сумата, която считат, че се нуждаят, с цел да се любуват на живота и по-късно икономисват останалото. За страдание, това постоянно е малко или нищо ", споделя Стив Мартин, сертифициран финансов анализатор и старши управител в BKD Wealth Advisors в Чикаго. " Успешните хора, от своя страна, изкарват прехраната си, а по-късно първо отделят сумата, нужна за реализиране на задачите им ".

Когато става въпрос за пенсиониране, 60-те са новите 50 години

Те не пропущат благоприятни условия да усилят благосъстоянието си. Богатите хора не стопират да се развиват, откакто си обезпечат добре платена работа. Те непрестанно търсят способи да подобрят себе си и финансовото си състояние - без значение дали става дума за работа или покачвания, за намиране на пасивни източници на приходи или за започване на бизнес. И до момента в който усилват приходите си, те се грижат и да не усилват разноските си, а да ги запазят същите.

Същите хора са по-склонни да влагат във финансовите пазари. " Те схващат шанса за загуба, само че като влагат постоянно, с течение на времето, те признават опцията за дълготраен напредък ", споделя Мартин.



Те не вземат прочувствени финансови решения.

Вместо да купуват или продават вложения въз основа на възприятията и страстите, финансово сполучливите хора вземат решения, следвайки своите дълготрайни цели и тактики. " Те имат вяра в основания явен проект и го следват ", споделя Ан-Мари Лабое, изпълнителен вицепрезидент на компания " Бернар Р. Улф и съдружници ", финансова компания за обмисляне в Chevy Chase, MD. Те не влагат в най-новото съвременно нещо или " парещ съвет ". "

Разбираемо е, че не постоянно е елементарно да оставяте страстите си настрани, когато става дума за пари, по тази причина е значимо да създадете системи, които да предотвратяват неразумни решения - да се придържате към 24-часов интервал на изстудяване, преди да кажете дали инвестирате огромни пари. Или да установите набор от правила за това по кое време е безвредно да се закупи нова инвестиция, като да вземем за пример избран предел на цената на акция.



Те не поставят всички яйца в една кошница.

" Клиентите с висока рентабилност схващат нуждата от многообразие и по какъв начин другите източници на приходи работят дружно ", споделя Лабое. Това значи, че вместо да разчитат единствено на пенсионен фонд, който зависи единствено от заплатата им, те влагат част от спестяванията си в недвижими парцели. Успешните хора се стремят към няколко разнообразни източника на благосъстояние - след това ги преглеждат като едно огромно портфолио.

" Ако са структурирани по подобаващ метод, постоянно ще има бизнеси, които ще показват по-добре от други в разнообразни моменти ", споделя Лабое, което минимизира риска. " Бъдете реалисти в общата възвръщаемост и гледайте в дълготраен проект. "

Те не работят сами

Ако не са сигурни по какъв начин да реализират дадена цел, финансово сполучливите хора търсят помощ. Дали тя ще пристигна по линия на финансов консултант или другар, минал по този път, когато става дума за следване на финансови проекти, ориентирани към комплицирани въпроси като налози, обмисляне на парцели и систематизиране на приходите, те не се опасяват да питат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР