Някое от бившите военни поделения във Варненско може да бъде

...
Някое от бившите военни поделения във Варненско може да бъде
Коментари Харесай

Предлагат бивше поделение за мотописта във Варненско

 Някое от някогашните военни поделения във Варненско може да бъде превърнато в мотописта за дрифт осъществявания. Целта е гонките във Варна да бъдат лимитирани, а феновете на високите скорости и рисковото каране да имат място за сходни осъществявания. Това разкри пред Дарик регионалният управител Стоян Пасев. 

Във Варненска област има доста някогашни военни поделения с отпаднала нужда за Министерство на защитата.  Всички някогашни военни зони са подобаващи за задачата, а някои са с много огромни мащаби. Има и някогашни летища, както и асфалтирани зони с нужните връзки. С не доста средства те могат да бъдат превърнати в мотописта, счита Пасев. 

Въпросът за отделяне на писта за рисково каране бе разискван преди дни на среща на регионалния шеф  с членове на варненските мото клубове. Участие в нея са взели и представители на разнообразни институции, измежду които Пътна полиция, Областното пътно ръководство, Регионалната здравна ревизия и Държавната организация по сигурност на придвижването. 

Кметовете на общини би трябвало да са по-активни в търсенето на най-подходящото място. Мотористите пък би трябвало да зададат нужните параметри на имота и самата писта, уточни регионалният шеф. По думите му Девня също е вид. В момента там тече процедура по прекачване на държавните имоти,  отредени за създаване на нов затвор. Освен това кметът на Девня имал и предпочитание, и желание да се развива моторния спорт в общината.  

Гонки в града не трябва да се позволяват. Те са рискови както за хората, по този начин и за мотористите, безапелационен е Красимир Симеонов от варненския мотоклуб " Stormbringers MCC ". Според него Пътна полиция и Областна администрация би трябвало да ревизират подобаващите терени както за собствеността, по този начин и за настилката, която е доста значима. От мото общността във Варна са подготвени да обезпечат кола за спешна помощ при бъдещите надпревари, счита водачът на " Буреносците ".  

" Всяко стадо си има черните овце. И при нас, мотористите, ги има. Гонките по варненските булеварди не се провеждат от клубни мотористи, а от хора, които са се видели с някакви пари, купили са си един мотор и имат повече адреналин в себе си ", посочи Симеонов.

Повечето " ревящи " мотори във Варна са пистови. Мотористите, които карат по-шумно, нормално са 18-20 годишни, са наблюденията на регионалния шеф. 

Няма да има нови ограничения за ограничение на мото шума. Има задоволително явен и безапелационен Закон за шума, който работи. Контролът е напълно и единствено на Министерство на вътрешните работи. Контролните функционалности на общините са пожелателни, макар че те също имат право да постановат наказания. От Министерство на вътрешните работи се оплакали, че жалбите против актовете за висок звук падали в съда, защото шумомерите им не били калибровани, разкри още Пасев.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР