Някакви доставки на газ от Русия не можем да изключим.

...
Някакви доставки на газ от Русия не можем да изключим.
Коментари Харесай

Илиян Василев: Скептик съм, че танкерите с втечнен газ ще бъдат потвърдени

" Някакви доставки на газ от Русия не можем да изключим. Те и в този момент се осъществят - през други съветски компании или дъщерните сдружения. Въпросът за отвод изцяло от съветски газ стои в обозримо бъдеще, чак когато Европейска комисия реши да наложи възбрана на съветски газ. Дотогава вариантите за потребление на съветски газ си остават. "

Този коментар направи пред БНР Илиян Василев, някогашен дипломат в Руската федерация (2000-2006).

Според Василев дали ще се оправим с газовата рецесия, значи " задоволително газ, само че той също да бъде на допустима цена ".

По думите му въпросът дали служебното държавно управление ще възвърне връзките с " Газпром " има две направления – " дали съществено мислят да възстановят контракта и в какви размери ".

" Скептик съм, че Русия ще си промени изискванията. Тя и Митрофанова сподели – в случай че желаете газ, би трябвало да приемете да плащате в рубли. И второ, той (служебният министър на енергетиката Росен Христов – бел. ред.) не може да ръководи риска на съветския контракт. (…) Доколкото разбирам, новият министър има положително другарство с Русия, работил е там, има доста дейни контакти, може да ги употребява, само че двоумя се мощно, че ще може да реализира някакви удобни условия или пък изключително да понижи цената под тези справедливи репери..., " изясни някогашният ни дипломат в Москва.

Относно доставките на седемте танкера с полутечен газ, оповестени на финала на държавното управление " Петков " и дейностите на служебното държавно управление в тази посока Илиян Василев съобщи, че има възможност " да бъде отхвърлен под някакъв благовиден претекст ":

" Скептик съм, че ще бъдат доказани. "

Има резистентен стандарт, че съветският газ е по-евтин, тъй като е по-близо географски, акцентира още Василев в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР